Senaste teve-intervjun 2015

lördag 27 oktober 2012

Varför är jag rojalist?

Hur enkelt som helst att svara på! Kungafamiljen är opolitisk.

Naturligtvis skulle jag bli förvånad om de inte hade politiska åsikter, men de är inte tillåtna att öppet tala om dem och har inte heller rösträtt.

Svenska röda partier ser helst att kungahuset avskaffas. Socialdemokraterna har det till och med inskrivet i sitt partiprogram. Vad vänstern tycker vet alla!

Dessa partier kallar kungahuset för "odemokratiskt".

Men hur demokratiskt hade det varit att välja president? Se bara i USA hur det går till. Vad handlar det egentligen om? Jo, pengar och makt. Ponera att moderaterna och socialdemokraterna puttar fram ett så kallat president-ämne. Och att sossarnas fick flest röster. Hur många svenskar skulle då känna samhörighet med den presidenten? Jo, ex antal röster som han/hon fått! Kanske 25 % av alla röstberättigade. Hur demokratiskt är det? Skulle en president bli billigare? Knappast!

Skulle en president i puttelandet Sverige få den uppmärksamhet från den övriga världens media, som vårt kungahus har idag? Not a chans!

Idag kan nästan alla i Sverige känna samhörighet och glädjas åt Sveriges kungahus, enbart för att de inte har en politisk agenda. Bröllop, dop, födelsedagar m.m. får en stor del av Sveriges befolkning att bänka sig framför teven och gilla vad de hör och ser. Det kallas sammanhållning! Och är det något som än så länge får många att känna att de är en del av Sverige är just kungahusets representation.

Så därför är jag rojalist!

Och önskar prinsessan Madeleine och Christopher O´Neill all lycka i världen!


Ramona