Senaste teve-intervjun 2015

måndag 17 maj 2021

Veckan som gått! Nummer 19 2021

Hej på er!
Här en bild på mina färskpotatis, som förhoppningsvis kommer att kunna ätas till midsommar. Jag blev väldigt glad när jag såg de små gröna skotten. Sammanlagt har jag fem hinkar, krukor med samma sort. Så nu håller jag tummarna.

Här ytterligare en av hinkarna med skott i. 

Med stor förvåning såg jag detta Twitterinlägg av utrikesminister Ann Linde. Samma dag som Linde gratulerade muslimerna på deras Eid dag inföll de kristnas Kristi Himmelsfärdsdag. Inte för att jag är kristen, utan jag är ateist, men jag har vänner som är kristna och firar också den här dagen. Men jag vet varför Socialdemokrater vill fira muslimernas dag. Det handlar om väljare. De är närmare en miljon och de röstberättigade är kanske 450000. Det blir många röster. De som är kristna och ska gå till val i höst är 5 miljoner. Ska bli intressant var de lägger sin röst.
 

Här var vi på besök i Skärhamn på torsdagen och huset som är på gång framför Thommy tillhör det nya som heter Kajen. Vi kommer också att bo där men inte förrän september 2022.En härlig bild av de vackra pingstliljorna som nu börjat blomma. Pingsten infaller det här året den 22 maj. 
Ja, jag vet ... Bilderna hoppade runt också den här gången. Här är samma lägenhet på gång som vi ska ha i huset bredvid. Det är altandörrarna man ser här.

Detta är vår lägenhet som har påbörjats. Det du ser är rören och ledningarna som tillhör badrummet.

Visst är också tulpaner vackra. De finns ju numera i ett otal färger och sorter.Här hänger livräddningsbojen med namnet "Kajen". Fint!
Återigen ett minne från en av våra älskade schäfrar. Det här var Lina efter att hon badat på Tjörn. Jag tog en serie bilder när hon kom upp och skakade av sig vattnet. Den här syns det tydligt att vattnet skvätter runt omkring.  
Rhododendron börjar också att blomma nu. En del har nästan blommat ut medans andra fortfarande har knoppar.

Det här är Kajen i Skärhamn och bryggan som jag tror många kommer att flanera på och kanske även slå sig ner en stund vid de bänkar som också är belägna på bryggan.
Här är Thommy igen.

Nu till ett helt annat ämne. Nämligen islamismen som breder ut sig i Sverige. Dessvärre är det få som intresserar sig eller orkar att sätta sig in vad som händer bakom kulisserna. Magnus Ranstorp har tillsammans med två andra forskare visat vad det är som händer och fotot bredvid är de krav som en numera fd Centerpartist ansåg att Sverige skulle tillgodose muslimerna.

För att du ska förstå hur socialdemokrater, journalister och även svenska kyrkan tänker ska du absolut titta på Henrik Jönssons video som han lägger ut varje lördag klockan 08.00 och som är mellan 20-30 minuter. Henrik presenterar svåra frågor på ett bildande, enkelt och roligt sätt. Denna gång är ämnet Islamism, aktivism och journalism.

 

Just nu pågår krig mellan islamistterroristerna Hamas och Israel och det har också varit en mängd illegala demonstrationer i olika städer. Samtidigt florerar hatet från islamisterna på nätet mot judar. Ja, även i Sverige. Det finns ett talesätt som säger: Importerar du Mellanöstern, så får du Mellanöstern. Likt om du importerar bananer så får du bananer. Självklart är inte alla från MÖ hatare eller ens islamister. SÄPO säger att det finns omkring 2000 i Sverige som sympatiserar med islamism, men frågan är hur stort är mörkertalet? 

Dessa hatiska och hotfulla inlägg som meddelande på Instagram har Luai Ahmed fått. Vad har Luai gjort för att få detta?

Jo, Luai är öppet homo, flykting från Jemen och öppen med sin avsky för islamism.

Kommer hatet från Pelle och Anders? Nej, hatet kommer från "svenskar" från Mellanöstern.

Kommer Näthatsgranskaren att anmäla dessa hatare?
Tror jag inte.

Varför får du räkna ut själv.Nej, det är inte trevligt, minst sagt, men så är det för människor som kommer från MÖ och inte håller med övrig befolkning från MÖ, som i de flesta fall tar rygg på socialdemokrater, Vänstern och Miljöpartiet, och det gör inte Luai Ahmed. Han håller på Sverigedemokraterna. 
Undrar om Jonas Gardell och Mark Levengood får samma hat och hot riktade mot sig.
Det hade varit intressant att veta.                   


 

Nu byter jag ämne. Det finns det som är vackert också, som blommor.


Det här tyckte jag var en vacker blomma. Men vad den heter? Ingen aning.

Jag avslutar veckan som gått med en bild av den utsikten vi kommer ha från vår lägenhet i Skärhamn. Vi ser verkligen fram emot det här. I garaget finns hiss och det underlättar mycket för oss med tanke på hur jobbigt Thommy har att gå. Vi hade önskat att flytten gått redan den här hösten, men vi får ge oss till tåls.Nu önskar jag er alla en härlig start på pingstveckan och att vädret stabiliseras för nu har det väl ändå regnat tillräckligt!

Ramona