Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 11 maj 2010

Hoppas dina grannar till sommargäster är bättre än mina. Jag har ena riktiga skitstövlar!

 Det enklaste för att förstå hur åtta familjer som är sommargästerna på Eriks Äng agerar är att se filmen som jag själv spelat in. Vi som delar den lilla plätten till gräsmatta, som ligger bakom Erik Ängs bad-ochbåtbrygga, är Brunndalen, Porsdalen och Sandviken, totalt cirka 60 fastigheter.

Allt började när vi flyttade till Hakenäset på Tjörn, där vi nu bor och har bott sedan augusti 2002. Thommy är båtfantast sedan barnsben och ville väldigt gärna ha en båtplats. I Eriks Ängs förening har de genom Tjörns kommuns försorg fått en egen bad-och båtbrygga. Utöver bryggan har de även fått sjöbodar. Ingen av familjerna bor här året runt och därmed betalar de inte en spänn i skatt till Tjörns kommun, sådana är reglerna. Allt som Eriks Ängs familjer fick, ändrad byggplan just för deras område, vilket ger dem rätten att bygga i två plan, bad-och båtbrygga och sjöbodar och sist men inte minst eget vatten och avlopp ordnade Valdemar Olsson, dåvarande folkpartistiskt kommunalråd på Tjörn.

Eriks Ängs ordförande Roland tillsammans med sina grannar Ulf och Bjarni håller föreningens medlemmar i tukt och förmaning. Det första vi fick reda på när vi flyttade hit var att Eriks Äng hade köpt sin badstrand för en krona av Tjörns kommun, att området var privat osv... Och som om inte det räcker, ställer Eriks Ängs förenings medlemmar varje år ut stolar och bord vid sina sjöbodar som på ett effektivt sätt spärrar av alla former av ett aktivt friluftsliv utmed stranden. Som en extra säkerhetsåtgärd för intrång på allmänt område inhägnas med staket en stor del av strandens gräsmatta till en fotbollsplan för deras barn och barnbarn.

Vi visste att det fanns en ledig båtplats vid Eriks Ängs bad-och båtbrygga och bad familjen på Eriks Äng, som inte hade båt, om vi kunde få hyra deras båtplats. De skulle fråga Roland, ordföranden, som naturligtvis sa nej, med motiveringen att i deras stadgar fanns inte utrymme för detta. Vilket visade sig vara en lögn, efter att Thommy bad att få ut en kopia på Eriks Ängs stadgar, som finns liggande hos Tjörns kommun. Jävla fasoner av dig Roland!

Här finns artikeln på Newsmill som jag lade in efter att Länsstyrelsens tjänstemän uppfört sig på liknande sätt som familjebostäder i Uppdrag granskning. Jag var minst sagt upprörd när jag diskuterade detta med landshövdning Lars Bäckström! 

Alla som läst mitt CV, som finns på min blogg eller läst om mig i tidningar, hört mig i radion m.m. vet att jag är förtidspensionär. Ingen nyhet med andra ord. En som kallar sig "Anonym" (högst troligt en tredje anmälan av samma person som gjorts av Eriks Äng mot personer i vår förening Sandviken) har skickat ett brev till Försäkringskassan där den fan påstår att jag minsann är frisk. Jag skriver 3-4 böcker om året! Jag gör allt arbete i min trädgård och därmed är inte jag sjuk. 

Du din fege fan som skrev detta brev till Försäkringskassan och du vet att jag vet vem du är! Du vet inte ett skit om mig! Du har ingen aning om vilka sjukdomar jag har, men ändå kunde du inte hålla dig ifrån att jävlas, enbart för att du är rädd att ditt/ert jävla sommarparadis ska försvinna. Och vet du vad? Du har rätt, ditt och dina föreningsmedlemmars sommarparadis är snart ett minne blott. Paradiset där ni kunde vara för er själva, sätta upp tält på midsommarafton och därmed stänga ute alla andra, där ni jagade bort andras barn, små goa ungar, enbart för att dessa barns föräldrar inte bodde i något av de åtta hus som ni har. Fy fan vilka skitstövlar ni är! Jag är övertygad om att ni åtta familjer kommer att minnas sommaren 2010! 

Hör av dig Janne, vi har en superstory för Uppdrag granskning! Vi har pärmar fyllda med dokument!

Ramona

Joina min fanclub på Facebook och vinn böcker!


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans!

Här kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann". Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på