Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 27 januari 2010

Har ryska maffian äntligen hittat sin tvättstuga? Spyker + SAAB

Intet ont om alla som sliter i anletets svett med att tillverka SAAB.

Här handlar det om finansoligarken Alexander Antonov och hans son Vladimir, välkända namn i Ryssland och fram till för några dagar sedan, största ägare i Spyker som nu köpt SAAB.

Vad betyder det att vara välkänd och miljardär i Ryssland? Hur blev de egentligen miljardärer?

Hur många gånger har vi inte hört märkliga påståenden om president Berlusconi i Italien? Hans inblandning i maffian?

Aftonbladets artikel om när Alexander Antonov, pappa till Vladimir, den 16 december 2009 blev beskjuten. Hittar du här.

Finansbolaget Mubadala Development är stor ägare i Spyker. Mubadala hör hemma i Abu Dhabi, en del av Förenade Arabemiraten.

Och alla som har lite hum om världspolitiken vet att det går inte så där särskilt bra för Förenade Arabemiraten.

Nåväl, Spyker påstår att de har köpt ut Vladimir Antonov och samtidigt har Spyker fått ett lån, av vem vill de inte uppge, för att köpa SAAB.

Varje sekund någonstans i världen, drar någon i sig en kokainsträng, varje sekund köper någon en sexuell tjänst, varje sekund spelar någon på banditer eller roulette, varje sekund trycker någon på en knapp, blixtsnabbt förs pengar kors och tvärs över klotet i en aldrig avtagande hastighet. n`drangetan en maffiaorganisation, som får Cosa Nostra att framstå som söndagskolan, behöver som alla andra gangsterorganisationer förvandla rostfria pengar till äkta legitim vara.

Nu pratar jag inte om Petterssons två tusen spänn, som han tjänade svart på att fixa grannens nya tak, utan om miljarder kronor som varje år spenderas på illegal verksamhet. Någonstans ska dessa rostfria miljarder placeras, helst i snövita affärer.

För varje kilo kokain som anländer in till Sverige har det funnits en plan om hur kokainet ska distribueras, och jag tänker inte på Jönsson- ligan. Allt planeras minutiösts och det är inga ärthjärnor som står för detta. Dessutom har dessa gangsters numera skickliga, välutbildade barn och barnbarn som på olika sätt visar upp en legal front. De har advokatbyråer, läkarmottagningar osv... De flesta dyrbara fastigheter i Marbella, Spanien, som lyxhotell med mera, ägs i princip av gangsters, (grattis Trixa du är i rätt sällskap).

Skulle det vara så att SAAB har blivit en tvättstuga för den ryska maffian, kan alla som arbetar på SAAB andas ut, då sitter de säkert.

Detta är enbart mina fria fantasier, kanske är jag en bara yrkesskadad deckarförfattare med livlig fantasi. Men tänk om...????


REKLAM för mina böcker...

Här kan du köpa mina fyra pocket till ett pangerbjudande fyra pockets för 119:- inkl.frakt


Från Elib kan du klicka till dig ditt bibliotek var du än befinner dig och låna alla mina böcker som elektroniska (e-böcker). Ladda ner dem till din dator, mobil eller om du har en läsplatta, alldeles gratis!

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Ha de så himla mysigt!
Ramona