Senaste teve-intervjun 2015

lördag 8 mars 2014

8 mars 2014 Den internationella kvinnodagen och hur ser det ut i världen och i Sverige?

D

Den här utstyrseln på en kvinna ser jag som en fångdräkt. Den här kvinnan är inte fri utan hon är en egendom som mannen kan göra vad han vill med.

Idag finns det kvinnor i Sverige som är klädda på det här viset. Det trodde jag aldrig att jag skulle behöva uppleva.

I generation efter generation har kvinnor i Sverige slagits för kvinnors rättigheter och även för allas likaberättigande. Att homosexuella ska få lov att gifta sig, att de ska ha rätten att adoptera ,men också att kvinnor ska ha friheten att gifta sig med vem de vill och att vi kan om vi så önskar få barn när vi vill.


Malala Yousafzai är flickan som var nära att få mista sitt liv för en så enkel rättighet som att få gå i skolan.

Talibaner och andra islamistfascister ville och vill fortfarande mörda henne för att hon vill ha den rättigheten.

Därför hyllar jag Malala för hennes mod och hoppas att hon kommer få utbildning och sina önskningar uppfyllda. I vissa skitländer, som jag uttrycker det när dessa länder har en massa galna islamister med vapen, vet jag inte om det någonsin kommer bli lugnt för kvinnor att leva i, men hoppas kan man ju alltid, även om jag inte tror att det sker inom min livstid.


Det jag däremot ser som ytterst tragiskt är att det även i Sverige finns mängder av kvinnor som tvingas leva i en slags hederskultur och detta trots att de flytt från länder som förtrycker dem. Men av någon märklig anledning har de tagit med sig förtrycket i bagaget hit.

Ännu mer problematiskt blir det när de som styr vårt land inte vill låtsats om detta utan på fullt allvar kastar ur sig ord som: islamofob, rasist, främlingsfientlig och gud vet vad när människor vill diskutera detta nya fenomen.

Jag vill se alla människor göra fria val, inte bara vissa, och den dagen alla kvinnor och homosexuella är fria att gå på gator och torg dygnet runt utan risk för att bli nerslagna den dagen är världen en bra plats!

Ramona