Senaste teve-intervjun 2015

måndag 16 mars 2009

På tio-i-topplistan igen! Yieepy!


Helt otroligt att man än en gång fick ynnesten att ligga på Bokus tio-i-topp-lista över mest sålda deckare i mars.Visserligen på en blygsam 10:e plats, men jag håller tummarna för att Iskall hämnd kommer att klättra uppåt!
P.s Mord i Skärhamn låg på andra plats.D.s


Vilken minister i Sverige har haft fingrarna i syltburken?

Jag har börjat bli mer och mer förbannad på hur Sveriges journalistiska elit har behandlat ämnet Liza Marklund och böckerna Gömda och Asyl. Från början hette det att böckerna var direkt ur verkligheten, sanna och att det fanns hundratals dokument som bekräftade böckernas sanna historia, allt enligt Piratförlagets egen hemsida. För många människor som inte läser bloggar på internet, eller för den delen inte använder datorer annat än på jobbet, utan enbart läser papperstidningar, var avslöjandet att böckerna Gömda och Asyl var en enda stor bluff, något som gick dem helt förbi. Efter tusentals inlägg på bloggar på datorer runt om i Sverige och i Europa gav papperstidningarna upp.

Efter flera månader gav även Liza Marklund upp, och gav som hon den gången påstod, sitt första och enda uttalande i frågan och fick göra det på sin egen arbetsplats Expressen. I bloggvärlden kom hennes uttalande alldeles försent och definitivt på fel plats. Därefter gav Liza Marklund en bandad intervju till TV4 och tusentals bloggare blev än mer upprörda, eftersom det visades sig att Liza Marklund även hade vänner på de högsta positionerna inom TV4.


Sedan kom Aftonbladet ut med den verkliga personen bakom de verkliga böckerna Gömda & Asyl, Mia Eriksson. Hon framträdde med bild och då hävdes det berömda källskyddet från Liza Marklunds axlar. Då blev böckerna plötsligt Mia Eriksson sanna historier och Liza Marklunds romaner.


Fortfarande är vi många bloggare som inte släpper detta. Många bloggare har tröttnat och lämnat ämnet, men det roliga är att för lika många som har tröttnat tillkommer det nya, och till och med fler än de som lämnat. Eftersom det kvarstår alltför många frågetecken kommer vi garanterat hamra vidare på våra tangentbord tills vi vet svaren. Till dags datum har Aftonbladet skickat reportrar till USA Arizona, där Mia Eriksson, den sanna/roman figuren bor för att göra intervjun. Däremot har inte en enda reporter skickats några mil bort från Stockholm, nämligen till Oxelösund, där det mesta ur Liza Marklunds böcker Gömda, Asyl, och även Monica Antonssons bok Mia sanningen om Gömda utspelar sig.

Där bodde ”mannen med de svarta ögonen” numera bor han i Nyköping med familj och barn. I Oxelösund finns massor av människor som mer än gärna uttalar sig i papperstidningarna och berättar om en helt annan sanning än den som finns i Gömda och Asyl.


Just nu gräver bloggarna om sanningshalten i Mia Eriksson asyl i USA. Spåren leder just nu ändå upp till riksdagsnivå. Vore det inte intressant att få veta om det var någon minister inblandad? Elisabeth Hermon som har skrivit, Vingklippt sanningen om stiftelsen Paradiset, väntar också på när Liza Marklund ska plocka fram, den numera så berömda lådan på sin vind.

Denna låda ska, enligt Liza Marklunds eget uttalande i programmet Medierna på P1, innehålla dokument som bevisar att Elisabeth Hermon gjorde sig skyldig till det bedrägeri som Expressen, med Liza Marklund som reporter, hängde ut Elisabeth Hermon som bedragerska med namn, adress och personnummer, detta trots att Elisabeth hade skyddade personuppgifter. Att Elisabeth Hermon kunde bevisa sin fullständiga oskuld var ingenting som hindrade Liza Marklund. Tvärtom, det vet alla som läst Asyl och Paradiset.


Nå, var är alla hängivna journalister som fått lära sig att vara objektiva, opartiska och värna det fria ordet? Jo, de finns på små landsortstidningar, men de risktäckande tidningarnas journalister har grävt skyddsrum och ligger där och trycker i väntan på... ja just det, antagligen tror de att detta med Liza Marklunds litterära skandal kommer att dö ut. Men ingenting kunde vara mera fel. Just nu pågår en intensiv lobbying på nätet för att stoppa folk från att köpa böcker från Piratförlaget. Kundmakten är stor.

Hittills har jag fått in mina insändare på Tryckeriet och naturligtvis hoppas jag på den här gången också, men eftersom detta är en artikel och inte i storlek med en insändare, hoppas jag istället att jag får sidan 4 och får bre ut mig istället. För hur vi än vrider och vänder på Sveriges största litterära skandal genom tiderna, hamnar ämnet likt en bumerang hela tiden i knäet på Liza Marklund och Piratförlaget. Vilket det kommer att göra tills frågetecknen rätats ut.
Eftersom jag inte fick in artikeln i media presenterar jag den här på min blogg istället och den är fri för vem som helst att publicera, var som helst!