Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 1 maj 2014

Tidningen Faktum Svensk tiggare yxmördad i Fuengirola, Spanien.

Det här är nummer 140 av Faktum. Tidningen som hjälper och uppmuntrar de som har det jobbigt i livet att återta sin stolthet och vara en del av samhället.

Anledningen till att jag köper Faktum är inte bara för att hjälpa utan jag anser att journalistiken är mycket bra och ger information av sådant man normalt inte läser i andra tidningar.

I Sverige har det varit många diskussioner om tiggeriet, och då handlar det mest om romer från Rumänien som tigger. Vad många inte visste, och inte jag heller, var att det finns svenskar som tigger. Inte i Sverige dock, utan i Spanien.

År 2009 blev en svensk hemlös tiggare ihjälslagen med yxa och han var inte den ende, utan två månader före dödades ytterligare två uteliggare. En portugis brändes till döds och en spanjor slogs ihjäl.

Och som det står att läsa i Faktum:
"Marilús minns mordet på den hemlöse svensken. -Jag har hört att det var en seriemördare som dödade flera uteliggare på raken. Ville väl städa upp på gatorna. Problem skapar problem. " Slut citat.

Svenska kyrkan i Fuengirola kan uppenbarligen inte heller hjälpa svenskarna, utan de är hänvisade till den spanska "välfärden" och den är garanterat inte lika frikostig som i Sverige, men det är väl bara en tidsfråga innan vi också kommer dra ner på den rejält. Den frivilliga organisationen som som hjälper dessa människor i Fuengirola är Adintre där Joyce Gyimah styr och ställer. Hon hyser inte någon tilltro till varken svenska journalister eller svenska kyrkan, när det kommer till att hjälpa svenskar i misär. Många av svenskarna har fastnat i Spanien av olika skäl. Även kvinnor, inte bara män. Det är alltid en tragedi när människor hamnar i misär. Glöm inte att alla dessa människor en gång varit någons bebis och att du aldrig kan välja dina föräldrar.

Jag tycker att om du har en chans och en femtiolapp över i månaden så köp Faktum av säljare som är licensierade. De har en identitetsbricka om halsen. Den femtiolappen gör mer nytta, som jag ser det, än att Röda Korset eller någon annan av alla dessa etablerade organisationer får den. Det är min åsikt.

Välkommen 1: maj och jag hoppas att många av Faktum försäljarna får ett lyft i år. På det sättet får nya chansen att ta deras plats.

Ramona