Senaste teve-intervjun 2015

måndag 19 april 2021

Veckan som gått! Vecka 15 2021

Hej på er! Se där ja, så traskade ytterligare en vecka i väg. Men vecka 15 slutade i alla fall i dur här i Göteborg om vi pratar om vädret och även för vår personliga del. Bilden är från i fredags när vi firade att förlaget skrivit avtal med Script46
som gör att min trilogi "Kriminalkommissarie Leah Quiller skipar rättvisa två gånger" kan bli film eller en serie. Det är en dröm som gått i uppfyllelse. Nu är det inte i hamn ... ännu ... men vi är en bit på väg. Bara en sån sak!

Och vad är det i grytan? Jo, kålsoppa med chorizokorv, den starka modellen och en oxbuljongstärning. Så enkelt och så gott. Billigt också. Till det äter vi gärna en knäckebrödsmacka. Det är faktiskt allt du behöver. 
En vacker solnedgång fick vi också på fredagen. Det är alltid mysigt. Men lördagsvädret bjöd på gråväder. Och jag putsade fönstren tidigt lördags morse. Fast bara utsidan. 

 

Ett minne på Facebook dök upp från 2018 april. Då befann vi oss på Gatwick i väntan på flyg till Gran Canaria. Vi valde Jamie Oliver´s restaurang och det var det absolut sämsta hamburgare jag ätit om man ens ska kalla det för hamburgare. Dessutom svindyrt.

Så kom då äntligen våren med värme och sol på söndagen, alltså i går. Så jag tog en promenad till Slottsskogen och vandrade samma väg som jag alltid gjort med min fina schäferhund Lina när vädret tillät. 

 

Detta är grillplatsen för barnfamiljerna. Den tillhör lekparken, Barfotaparken. Och är kolossalt populär. Tror jag det! Så länge barnen slipper äta vego-orvar. För det är inte korv. Men grillkorv med bröd är mums!  
Jag går via Sundshagsgatan, där jag placerade min gestalt Hassim Wiklunds föräldrar, Adrian och Agneta Wiklund, från mina verklighetsbaserade deckare HW & Akkila. Där ligger mycket vackra villor och välskötta trädgårdar.
Där fanns Magnoliaträdet. Fotot till vänster är från Slottsskogen där de planterat en fruktpark och bänkar så du kan sitta och njuta av fruktträden, och ja du får äta av frukten också.
Här ligger Cafè Azalea, där det alltid är fullt av folk när vädret är som det var i dag. Tyvärr måste de ha en skylt som talar om att du: Inte ska ha med dig egen mat och slå ner arslet
på deras uteservering. Fatta!
Bakom den här nu redan gröna busken ligger en stor grön öppen yta där det spelas fotboll, och andra roliga utelekar. Också väldigt poppis för barnfamiljer. Stora ytor för barnen att rasa runt på.
När Sundshagsgatan tar slut börjar Slottsskogen och där mötte jag mängder med tussilago. Så härligt att se.
Jag avslutar promenaden med det här pampiga Magnolia trädet. Och ja, de är så vackra. 
Måste också ha med ett foto på käre maken Thommy som är duktig och tar en promenad med stavar minst tre gånger i veckan. Detta för att stärka ryggen som opererades för spinal stenos i september 2020. Helt platta nerver! 

Så vad gör den här bilden mitt upp i allt? Jo, jag hittade den på Facebook och till bilden stod:
Så här förklarar du för en idiot vad rasism är. Så sant! Vad du har för hudfärg spelar noll roll. Vi ser alla likadana ut under huden. Och en idiot är fortfarande en idiot oavsett kön, sexuell läggning, hudfärg eller härkomst.
 

Jo, så tar jag en sväng apropå allt tjat om miljön och vår planet. När jag var barn och med skolan besökte Sjöfartsmuseet i Göteborg fanns vid utgången en skylt som förkunnade: Detta är världens farligaste däggdjur. Jag hoppade upp på steget och kikade in och fick se en spegelbild av mig själv. Just det människan är och förblir det farligaste däggdjuret på planeten. År 1980 var vi 4,3 miljarder människor och nu är vi 7,7 miljarder. Inte svårt att inse vilka som förstör planeten. Men hur ska vi bli färre? P-piller? Kondomer? Men vissa religioner förbjuder alla former av preventivmedel så ... och när 7,7 miljarder, och bara blir fler och fler, ska äta, dricka, bo, göra sina behov m.m. så kan inte planeten överleva till slut.   

Därför hugger människor ner Amazonas träd, vilka är planetens lungor. Men så ser det ut. I Sverige är vi inte ett dugg bättre. Skogsindustrin har avverkat 40% av Sveriges urskog. Sveriges lungor. Just det ja. Så varför slår vi oss för bröstet? Lyssna på Stefan Sauks lysande inlägg. Dessutom kommer ännu mer skog huggas ner för att de fula värdelösa vindkraftverken ska få plats och bli en hel jävla park!  
Detta trots att befolkningen där parken ska anläggas protesterar högljutt. Självklart inte från de som säljer marken. De tjänar ju en hacka.Jag avslutar veckan som gått med ett foto av vår älskade schäferhund Lina som somnade in i oktober 2016. Vi minns henne med kärlek även om det fanns jobbiga stunder, vilket det alltid gör när du har en hund. Men för mig är och förblir hunden människans bästa vän.

Jag har lättare att älska djur, inte bara hundar, än människor. De ger dig ovillkorlig kärlek. Och att vara tillsammans eller träffa djur ger mig en inre ro.


Jag önskar alla en bra start på den nya veckan 16 och om du vill så ses vi här igen om en vecka.

Tack för att du läser och vill du kommentera kan du göra det anonymt.

Ha de´gôtt!

Ramona