Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 10 juli 2014

Rasifierad! Islamofob! Rasist! Är de vanligaste uttrycken i Sverige i dag.

Nej, det är ingen heder i att mörda, som det står på skylten.

Idag mördas över 5 000 kvinnor världen över i hederns namn, och i Sverige tog det många år för "feministerna" att ens erkänna att det även existerade här.

Nu har "feministerna" visserligen erkänt det faktum att unga flickor/pojkar mördas eller misshandlas i hederns namn, men i nationell teve och radio nämns det så sällan det bara går om att det händer här varje dag. Skillnad är om det händer i Indien eller Afghanistan. Då tas det upp hela kvällen och experter av olika slag kallas in på löpande band.

GAPF= Riksföreningen Glöm aldrig Pela och Fadime, med Sara Mohammad som ordförande gör vad hon kan och alla som engagerar sig gör allt vad vi kan. Jag skriver om det, som här på min blogg till exempel. Och det är ett gigantiskt problem med hedersvåld. För varje barn som föds i en familj där barnet kan bli mördat på grund av stenåldersvärderingar är det en djup tragedi för mänskligheten.

I en värld, som nu inte är mindre befolkad  än vad den var innan internet gjorde sig intåg, där vi kan få nyheterna nästan i samma sekund som de har inträffat gör att vi har blivit mer medvetna. Inte alla dock!

I många delar av världen och även här i västvärlden ses kvinnor och döttrar som ägodelar. Inte som människor med egen vilja, drömmar och eget tänkande. För oss kvinnor som är födda i västvärlden och har västvärldens värderingar att få yttra sig fritt, att få gifta sig och skilja sig när man så vill, studera till vad som helst, bjuda ut en man, umgås med män som kompisar, ha sex utan att vara gift, ta abort om vi så vill, har vi mer eller mindre fått en chock när vi förstått att trots alla lagar i Sverige som handlar om jämställdhet, trots F!, trots alla käcka politiker som utropar sig som feminister i tid och otid, trots socialtjänstemän, trots BRIS, trots kvinnojourer ( som inte räcker till på grund av att de inte får tillräckligt med statligt stöd) så är det få organisationer som kan hjälpa dessa unga flickor och pojkar. Men på GAPF:s hemsida finns hjälp att få! Sök den om du är i behov av hjälp och inte har någonstans att vägen!

Tänk så här: Var någonstans ska ett barn vara tryggt?
Svaret är självklart! = I sin familj och med sin släkt.

När barnet inte är tryggt där, var ska det då finna tryggheten?
Jag har upplevt alltför mycket i min barndom som kan skrivas här på några få rader så därför skrev jag min självbiografisk bok "Ändhållplats Sverige"   som jag varmt kan rekommendera till alla de som fortfarande inte förstår vad hedersvåld innebär.

Det vanligaste "kortet" som dras när man tar upp det här problemet är att man är: Rasist eller rasifierad eller islamofob, vilket är så fånigt att jag inte vet om jag skall skratta eller gråta.

Visst, det är baserat på fakta att hedersvåld och hedersmord är mer vanligt inom islam, men det finns också hedersmord inom vissa kulturer som inte är troende muslimer. Men oavsett vilken religion som får skulden för detta vansinniga och omänskliga beteende som måste det få ett stopp!

Vi kan inte bara tiga ihjäl det här problemet! Vi måste agera och debattera och kritisera detta! Mycket handlar om okunskap, urusla utbildningar om ens någon, och då kan man bara förändra genom kunskap och upplysning, inte genom att ta till våld. De fall som uppmärksammats mest i Sverige är mordet på Fadime Sahindal, Pela, Maria och Abbas Rezai. Här kan du se vilka länder som har hedersvåld och hur många fall! 

Bara i Stockholm finns det 4 000 ungdomar som dagligen tvingas att leva ett dubbelliv eller inget liv alls.

Vem hade väl trott detta för 10 år sedan? Inte jag!

Jag ger inte ett smack för F! och Gudrun Schymans oljeindränkta floskler när hon pratar om feminismen och jämställdhet, men tyvärr finns det många svenska unga tjejer och killar som tycker hon är hip och cool och att det är ju "inne" ( tack vare nationell medias ryggradslösa hållning) att hålla på F! eller för den delen Miljöpartiet. Visst, det är bra att värna om miljön och det finns det många som redan gör och så finns det de som använder naturen som sin privata papperskorg. Kanske ibland samma ungdomar som röstar på Mp, vad vet jag.

Jag vill se en förändring och kanske, kanske kommer det en fast inte i Sverige ... dessvärre ... Varför jag är så pessimistisk vad det gäller Sverige? Jo, på grund av de som styr landet och de chefredaktörer som styr över media och på grund av en liten välgödd klick som är likt de tre aporna. Inte se! Inte lyssna! Inte prata!Jag vill att att alla ska ha ett bra liv, för vad är det annars för mening med livet om man inte kan få ett fritt, tryggt och kärleksfullt liv, oavsett kön?

Ps. Den här filmen " Land Golden Women" borde omedelbart köpas in av SVT och TV4 eller vilken annan kanal som helst. Frågan är om de vågar!Ds.


Ramona