Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 7 oktober 2009

Är det bara jag som är förbannad och förvirrad?Är det bara jag som är förbannad och förvirrad?

Varje dag läser och och lyssnar jag på nyheterna. Överallt skärs det ner. Fritidsgårdar försvinner, personal inom äldreomsorgen blir uppsagd, lärare blir uppsagda, ja ni har säkert alla hört talas om att arbetslösheten bara stiger och stiger.

Och nu skiter jag fullständigt i vilken blomma eller färg som det politiska partiet lagt beslag på för de snackar alla samma dynga. Allt har sagts förut, sägs igen men med nya chicka ord.

Sverige bygger lägst antal nya bostäder i hela Norden. Vi har den högsta ungdomsarbetslösheten och samtidigt passar riksdagspolitikerna på att ge sig själva 500 spänn mer i månaden. Blygsamt kan tyckas men i riksdagen kan en person med enbart nioårig grundskola kvittera ut en lön på 55 000 i månaden.

Snart ska vi också punga ut med hel jävla massa pengar för ett vaccin som ingen har någon nytta av. Inte nog med att läkemedelslobbyisterna kommer att få kvittera ut en saftig bonus för att de lyckats sälja in vaccinet utan även de som verkat i radio och TV med sin domedagsprofetia kommer troligen få en del av kakan.

Samtidigt som det inte verkar finnas pengar till något vettigt i detta land säger politiker att vi ska ta emot fler flyktingar vara generösa med asyl? Var ska alla dessa nyanlända bo? I de lägenheter som inte finns? I vilka skolor ska dessa barn få en bra utbildning när det inte finns lärare? Var ska alla de nyaanlända arbeta när det inte ens finns arbeten inom kommuner, stat och landsting. Kan någon svara på denna ekvation som jag, hur jag än försöker, inte får att gå ihop?

Eller är det så att pengar växer på träd och att detta är något som jag totalt missat? Kan någon vänlig själ i så fall skicka mig en påse sedelfrön!

Hälsar
Ramona

P.s Snart kommer min självbiografi Älskling, vi blir inte med barn som e-bok. Håll utkik på www.elib.se D.s

Det är en jävla tur att jag har möjlighet och ork att skriva mina deckare annars hade jag exploderat av ilska över hur hela högar av korkade politikerna svamlar som fylletrattar.