Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 9 juli 2009

Betalar Trygg Hansa 75 000 till en våldtagen man?Min fråga är: Får en man som påstår sig blivit våldtagen och anmält detta till polisen, som startar en utredning, också 75 000 av Trygg Hansa?

För om vi ska ha äkta jämlikhet vore detta en bra start.

En kvinna som påstår sig ha blivit våldtagen och anmält det till polisen, som startar en utredning, har rätt till 75 000 av Trygg Hansa, även om polisen inte hittar en gärningsman eller kvinna.

Hur många visste det här? Förutsättningen för att få pengar är att du har en hemförsäkring med överfallsskydd.

Nå, är inte detta något att ta upp till diskussion för alla som kallar sig feminister?

För hur jag än vrider och vänder på ordet jämlikhet så betyder det att båda kön skall behandlas lika. Eftersom vi under flera år hört hur jävliga män är och hur fromma kvinnor är kanske det är hög tid att starta diskussionen om hur det egentligen ligger till.

Är det inte så att vissa kvinnor är lika om inte jävligare än vissa män? Jag har mött snälla goa jättefina killar och tjejer. Men jag har också mött svinaktiga och genomruttna kvinnor och män.

Så hur ska vi ha det? Ska vi ha jämlikhet eller inte? Eller ska vi fortsätta låtsas?

Så nu har jag pratat med Trygg Hansa. Och svaret är att försäkringen är lika både för män och kvinnor. Jättebra!
När det gäller beloppet är det upp till 100 000 kronor. Bevisningen är polis och läkarjournaler och där kan det vara svårt att veta bevisläget. Där har vi den mänskliga faktorn, som hur journaler skrivits, vilka poliser som skrivit rapport och dylikt. Här går inte att generalisera vem som blir till erkänd skadestånd.


Kvinnofridslinjen är säkert bekant men i vissa städer ska det finnas Mansfridslinjen men Trygg Hansa hade inga svar på var i Sverige.

Det enda som är välkänt är att Kvinnojourer har betydligt mer pengar från staten än manliga. Här skulle det också vara intressant att få veta hur många Mänsjourer det finns och vad de kan hjälpa till med. Någon som vet?


I mina deckare råder jämlikhet utan krumbukter.

På ett bibliotek nära dig finns nu Dyrbar kärlek som E-bok. Naturligtvis finns även de andra deckarna, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och min senaste Lyckohjulet men då är det som inbunda eller talböcker.

På nätet och hos bokhandlare hittar du även min självbiografi Älskling, vi blir... som pocket liksom deckarna. Från 39:-

Adlibris

Bokus

Bokia.se

CDON

Nu har regnet kommit! Så gött!

Ramona

Djurplågeri av gäss och kaniner i bl.a Tyskland.Jag blir så jävla förbannad! Hur kan människor bete sig på detta svinaktiga sätt!

Varför känner jag för att mörda?

Bilden är en av flera som tagits av djurrättsaktivister. Och kommer från den tyska tidningen Abendblatt.se

Det är inte enbart kaniner som behandlas i total avsaknad av empati utan även gäss flås levande.

Jag vill varna känsliga tittare! Bilderna är fruktansvärda.
SKRIV PÅ NAMNINSAMLINGEN MOT DJURPLÅGERI HÄR

Var i helvete är alla de högt arvoderade EU-parlamentarikerna. Detta kan ju för tusan inte vara en nyhet! Vi har ju sett det förr, och förr och förr! Hur många djur ska plågas till döds innan det skrivs en lag som är vattentät?

Jävlar vad förbannad jag blir...

Hur ska vi någonsin kunna få ett samhälle fyllt av empati och kärlek när vi det överlägset intelligentaste däggdjuret beter sig som ett svin gentemot de svaga som är totalt beroende av vår välvilja? Ja, hur?Egentligen skulle jag ha varit glad idag för att min första deckare Dyrbar kärlek har kommit ut som E-bok men ärligt talat kom glädjen av sig när jag läste den tyska tidningen om djuren.

Regnet har kommit, äntligen.

Ramona