Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 31 maj 2011

Marks socialnämnd en livsfara för barn!

Det finns ett livsavgörande val, som barn aldrig kan ta del av. Valet av föräldrar!

Ett barn är alltid oskyldigt och bad aldrig att få komma till den här världen. Men någon vuxen tog beslutet att bli med barn.

Sedan händer saker på vägen och den vuxne kanske inte alltid är kapabel att ta hand om sitt barn. Vad händer då i välfärdslandet Sverige? Jo, någonting som döpts till socialnämnden kliver in på banan. De går efter lagar och paragrafer som lagstiftare skapat. Här finns inte utrymme för eget sunt förnuft. Kanske får det inte finnas sunt förnuft!

Men att Sverige ratificerat Barnkonventionen tycks inte ha någon som helst inverkan på Marks socialnämnd. För dem verkar det inte handla om att söka sanningen, enbart deras rättvisa. Och sanning och rättvisa är två helt skilda saker. Att som Marks socialnämnd kliva in på en skola, hämta barn vars mor är psykiskt sjuk är i mina ögon en brottslig handling mot barnen. Om nu modern inte är drogmissbrukare och inte misshandlar sina barn på grund av sin pyskiska sjukdom, vad borde vara lämpligare än att ta ifrån henne barnen? I mina ögon är det att tillsätta dygnet-runt-assistenter. Andra händer som hjälper familjen, som stöttar och som får barnen att må bra i sin egen miljö. Nån som prövat det? Har någon lagstiftare någonsin ens tänkt tanken?

Det är stöttning som behövs, ibland ekonomisk ibland mental, men stöttning är viktigast! Det blir varken bättre eller billigare om man TAR barnen från föräldrarna i första hand! Alla som får barn är inte ALLTID lämpliga eller kunniga, men VI SOM ÄR VÄRLDENS BÄST UTBILDADE FOLK borde väl kunna hjälpa, inte stjälpa? Det är värt ett försök tycker jag! Därefter, när man gjort allt vad som går att stötta en familj och barn och om de trots detta inte mår bra, då är det lämpligt att "adoptera bort barnen"! Inte flytta runt dem som schackpjäser, utan ADOPTERA bort dom... Det står tusentals familjer i kö för adoption och därmed ges barnen en chans. Barnen ska naturligtvis få reda på sitt ursprung i en lämplig ålder och också under vettiga förhållanden träffa sina biologiska föräldrar, men det får inte bli ett tvång. Att föda barn skall aldrig betyda "EGENDOM".

När det efter otal fosterfamiljer slutar på det här sättet, borde ingen bli förvånad. Men de som borde åtalas för brottet är inte barnen, utan de som satt i socialnämden, gjorde bort sig och förstörde barnens chans till ett vettigt liv!Ramona


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate till specialpris på Adlibris


"Grattis, du ska bli pappa"  Adlibris    Bokus  CDON

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook
Storytel