Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 10 november 2016

Donald Trump är USA 45:e president och förståsigpåarna tjattrar likt ankor i dammen ...

Så här ser USA ut efter valet där Donald Trumps parti, republikanerna, är det röda och demokraterna, Hillary Clinton är det blå. Det har varit en hysteri utan dess like när det gäller detta valet. Anklagelserna, från båda sidor, har haglat likt den värsta snöstorm. Förståsigpåarna är superstressade över att de inte har den blekaste aning om vad Trump tänker hitta på. Ja, så är det ibland. Även med människor som inte varit annat än politiker från de att de första fjunen visade sig, vare sig det är män eller kvinnor, så är det inte alltid som de heller är förutsägbara.

Att media i USA favoriserat Hillary Clinton är utan tvekan sant. Städerna där en majoritet röstat på henne var Washington och New York, där har också de flesta makthavarna sitt säte och i staten Kalifornien i Hollywood, som är kändisarnas paradis, där de köper schabrak för miljoner och åter miljoner dollar med skyhöga murar och säkerhet för miljoner, röstade de också på Hillary Clinton. 

En svensk kändis, som numera också är en välmående artist, Sara Larsson skickade ut en Twitter där hon önskade livet ur äldre människor, eftersom det var en majoritet av äldre som röstade på Trump. Det enda jag tycker om henne är att hon är ett bortskämt barn som förhoppningsvis också en dag blir gammal och skröplig, då kanske hon minns sin ungdomliga dumhet.

Empati är något som många tycks sakna när det gäller demokratins regler. Empati är att kunna känna hur andra har det. Alltså kunna leva sig in i hur det är att varje dag kämpa för sin överlevnad. Att trots att man kutar mellan två jobb räcker inte pengarna till att köpa medicin till barnen, eller att tvingas välja mellan mat och el i huset. Något som Sara Larsson knappast upplevt.

Korruptionen i världen och även i Sverige är fruktansvärd och jag vet inte om Donald Trump mutat någon för att skapa det imperiet han äger idag. Vad jag däremot sett och läst mycket om är familjen Clintons "The Clinton Foundation" en skattebefriad stiftelse, där det runnit in hundratals miljoner dollar till familjen, men varför har rika oljeländer och andra rika makthavare/företagare betalat mångmiljonbelopp till stiftelsen? För att de är givmilda? För att få något i gengäld? Se gärna filmen, den är intressant och samtidigt lärorik.
Clinton på Trumps bröllop.
Jag hoppas att Donald Trump kommer att förbättra läget för de fattiga och utsatta amerikanarna som idag står utanför, och han har fyra år på sig. Gör han inte det, kommer han inte bli omvald. Så fungerar demokratin. Visst kan mycket hända på fyra år. Absolut! Men glöm då inte att det var inte Donald Trump som startade kriget i Afghanistan, inte heller startade han Guantánamobasen, och inte var det han som lovade att stänga den, utan det var Obama ... Inte heller var det Trump som startade kriget i Irak ...

Donald Trump har faktiskt också varit demokrat och skänkt stora summor till familjen Clintons Foundation, och det påstås att han inte fick något tillbaka i gengäld. Men om det skulle vara så att han fick något i gengäld lär nog vare sig Trump eller Clintons avslöja det. Men det betyder samtidigt att Trump inte egentligen håller hårt på vare sig det ena eller andra partiet. Snarare är han i mitten. Inte heller är han särskilt religiös, och det förstod man när han höll sitt segertal. Alla brukar alltid avsluta med "God bless you and the Unites States, så avslutade Hillary sitt tal, men Donald Trump sa inte de orden alls, men han lär väl få lära sig att avsluta talen som en god kristen när han blivit president. 

En gång var familjen Clinton och Trump goda vänner,kanske är det så än idag. Det är det heller ingen utomstående som vet. En sak vet jag dock och det är att Trump skulle vara mycket korkad om han tryckte på krigs-knappen, och det jag sett och hört under kampanjen, när jag lyssnat på honom och hans tal, är att han kan vara rå, bufflig och oförskämd, men korkad är han inte. Man blir inte dollarmiljardär om man är korkad!

Vi har som sagt en mängd underligheter inom kommuner, landsting och regering, där pengarna flaxar i väg till en otroligt massa korkade idéer som dessa personer haft och har, så vi har ingen anledning att slå oss för bröstet och tycka att Sverige minsann är bättre. Att som en del spotta på vita män och kvinnor och kalla dem för dumma bondlurkar bara för att de röstat på Trump är faktiskt att bete sig som Trump, som de föraktar, genom att vara exakt lika oförskämda.

Vem vet hur Trump är? Inte jag! Men om jag hade röstat i USA, hade jag lagt min röst på Trump! Han är ju i alla fall en ny spelare på en plan där de flesta nött ner mattan i alltför många år utan att världen har blivit bättre eller för den delen tryggare. Nu har han fått chansen och svärs in den 20 januari nästa år. Sedan får vi se vad som händer ...

Ramona