Senaste teve-intervjun 2015

lördag 27 juni 2009

Det är synd om gotlänningarna. Almedalsveckan är i antågande!Bland få roliga barndomsminnen i mitt liv finns Gotland som nummer ett. Aldrig hade jag det så underbart som när jag bodde i närheten av Hemse och var sommarbarn.

Familjen var helt fantasisk. Den enda dottern i familjen hette Rose-Marie och är polis, vad jag tror mig fått veta. Jag var tretton år och Rose-Marie ett år åldre. Vi spelade tvåhändigt på piano, rensade kålrabatter, hade varsin kanin, som blev många kaniner och plockade jordgubbar mot betalning.

På mitt lilla rum fick jag låna en resegrammofon och varje morgon när dimslöjor dansade över åkrarna satte jag på EP-skivan med Morgonstämning ur Peer Gynt av Edward Grieg. Än idag ryser jag av lycka när jag hör musiken.

Nu kan gotlänningarna se fram emot en dryg vecka av en hysterisk politisk cirkus i Visby. Horder av reklamfolk, media, olika intresseföreningar gör allt för att synas och höras. Det gäller att ha tumme med rätt mediefolk för att få chansen att synas i något nyhetsinslag. Förutom detta lägger de flesta ut sitt företag, parti eller reklamföretag på Twitter och även korta snuttar av filmer på sina hemsidor för att få oss andra intresserade.

Jag hyser en hatkärlek till politik. Kan inte låta bli att lyssna men samtidigt blir jag förbannad på den mängd dynga som kommer ur eliten. Wanja Lundby -Wedin kommer säkert att vara där och äta fina middagar på medlemmarnas bekostnad. Samma gör politikerna och resten av fackpampseliten. Men jag har inte glömt!

Min tanke är hos gotlänningarna samtidigt som jag begriper att detta evenemang är klirr i kassan. Håll ut om en vecka är ön i er ägo igen!


Mina deckare är populära på Gotland enligt statistik som förlaget har. Undra vad det beror på? Spelar ingen roll, jag är glad att de är populära oavsett var folk läser dem.

På ett bibliotek nära dig finns samtliga deckare Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och min senaste Lyckohjulet. Även min självbiografi Älskling, vi blir... som handlar om kampen att bli med barn. Böckerna finns också som ljudböcker även om inte Lyckohjulet är färdigbearbetad som talbok ännu men den är på gång.

Bokhandlare och näthandlare har också böckerna i pocket från 39:-

Adlibris

Bokus

Bokia.se

CDON

Ha en härlig fredagskväll!
Ramona