Senaste teve-intervjun 2015

måndag 6 februari 2012

Företag vill helst bara ha kunder, inte personal!

Vi kan kalla 2000-talet för data-åldern och på frågan om vi är beroende av datorer behövs inte någon längre diskussion. Där vet vi redan svaret och det är ett rungande ja!

Men hur är det med dataföretagens service? Tele2, Comhem, Bredbandbolaget, Telia med flera, har de tekniker som de skickar ut? Nej, inte vad jag vet. Och har de det så finns de kanske i Stockholm, men hur ser det ut i resten av Sverige?

Personal i Sverige kostar mycket pengar. Att ha en fast anställning ger trygghet. Man får betald semester, kan vara sjukskriven och låna pengar på banken. Utan fast anställning, ingedera!

Så varför finns det så få fasta anställningar att få? Ja, svaret är redan givet. Varför är då företagen så giriga? Om man är liten företagare är det något helt annat. Då kan i princip en enda fast anställd persons plötsliga sjukdom få företaget att gå i konkurs. Så illa är det! Men pratar vi koncerner, aktiebolag med styrelser, Volvo, Renova, SKF, och andra kolosser är det girigheten som styr. VD:n, och de andra i toppen av dessa bolag, kräver som de säger rimliga arvoden i jämförelse med resten av världen. Aha, men varför söker de sig inte till dessa utländska bolag istället? Har någon ställt den frågan?

I dag krymper antalet fasta anställningar och har så gjort i många år. Hur kommer det att sluta?  Är politikerna tillräckligt bra för att lösa det?

En av anledningarna till att det är dyrt med personal är att i Sverige finns: Socialhjälp, fri skola, billig sjukvård och allt annat som finns i de flesta av västeuropas länder. Därmed är också västeuropa för de flesta människor, framförallt för de som bott i något av länderna i generationer, en trygg och välmående plats att vistas i.

Men konkurrensen från Asien och Afrika låter inte vänta på sig. Där utnyttjas människor långt över bristningsgränsen till att slita för en spottstyver. Allt för att H&M, för att nämna ett exempel, ska kunna kränga billiga T-shirts, som vi gladeligen köper utan att ställa besvärande frågor. Västeuropeiska företagare känner lukten av pengar och lägger i en aldrig sinande takt ner företag i sina hemländer enbart för att bygga upp dem i länder med billig arbetskraft.

Nu tillbaka till service som också är en sinande ko i Sverige! Jag skulle vilja veta varför inte datorföretagen i Sverige satsar på bättre "levande" service? Varför kan de inte anställa "servicetekniker" runt om i hela Sverige som får betalt när de rycker ut? Dessa tekniker kan vara unga killar och tjejer som går i skolan. De är ju fantastiskt duktiga på datorer! Som idag finns det "chattrum" och telefonsupport, men dessa röster kan aldrig ersätta mänskliga händer! Det företag som på något löser "servicefrågan" på riktigt kommer lätt att bli det ledande företaget i landet och den personliga mänskliga servicen ska naturligtvis ingå i köpet.

Eftersom IT ( informationsteknik) dagligen utvecklas på alla fronter, kommer de som idag är 25 år, att om ytterligare tjugofem år antagligen känna sig lika bakom flötet som jag gör idag och önska att det fanns en levande tekniker och inte en som sitter i en databurk i en chattruta.

RamonaPS. Just nu är alla Mp3 böcker sänkta på Adlibris till 59:- ! DS.
Grattis du ska bli pappa!

Adlibris
Bokus
CDON
Bokia internethandel


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Dito
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytelnbsp;