Senaste teve-intervjun 2015

fredag 7 oktober 2011

Palliativ vård är dödsviktigt, alla borde åka till Kålltorps hospice och lära!


Det är bara 25 månader mellan bilderna. I den ena kistan ligger min mamma, som gick bort den 9 februari 2011 och i den andra ligger min styvfar, som gick bort den 14 januari 2009.

Min mamma levde sina sista två veckor på Kålltorps hospice.

Det är oerhört tufft att arbeta på en avdelning, där man är 100 procent säker på att enda vägen ut är i en kista. Trots detta har jag sällan mött en så empatisk personal.

Jag arbetade inom vården från mitten av 1970-talet till början av 1980 och jag har också mött döden många gånger och de anhörigas förtvivlan. Det är inte enkelt, utan kräver mycket av dig som person, både fysiskt och psykiskt.

Om politiker "verkligen" menar allvar med att se till allas behov av att få ett värdigt slut ska de göra studiebesök på Kålltorps hospice, därefter ska de se till att höja lönerna för all vårdpersonal som arbetar med människor.

I dag får en rörmokare mer betalt för att fixa vattenläckan, än undersköterskan som sitter och håller den döende i handen. Rörmokaren släpper skruvmejslen på golvet när klockan är 12.00 och lunchen hägrar, men se det kan inte undersköterskan göra om patienten precis är på väg till andra sidan. Men bryr sig "verkligen" politikerna om vad som händer i den palliativa vården eller är det som vanligt bara snack?

Ramona


Här kan du provläsa "Ändhållplats Sverige" som har släppts i inbunden form, Mp3 direktnedladdning och som e-bok.

"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel&