Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 7 april 2016

Kriminalkommissarie Leah Quiller / Caroline von Steinberg skipar rättvisa två gånger

Jag har fått äran att få en agent. Han heter Jonny Mattiasson och har lång erfarenhet i branschen. Här kan du läsa om honom på förlagets hemsida.  

Som jag berättat tidigare har jag länge varit sugen på att skriva något annat än om Greger Thulin och verklighetsbaserade deckare, och nu håller jag på med just något annat.

Det blir en trilogi där kriminalkommissarie Leah Quiller/Caroline von Steinberg skipar rättvisa två gånger. Dessa tre böcker blir helt fria fantasier och det ska bli gôrkul!

Nedan är ett synopsis för trilogin.
"Caroline von Steinberg är tjugo år 1982, nygift och gravid i tredje månaden. En morgon när hon är ute och promenerar på godsets ägor med familjens hund, en Border collie, blir hon plötsligt överfallen. Någon kastar en tygsäck över henne och därefter minns Caroline ingenting förrän hon vaknar upp i en vad hon tror är en bil. Det luktar bensin och av det hon lägger märke till, när hon är bunden till händer och fötter med tejp över munnen, är att hennes rygg trycks mot en vägg som känns som plåt. Nästa gång Caroline vaknar känner hon en ofattbar smärta i hela kroppen och glider in i ett mörker. När hon återigen kommer till sans befinner hon sig i en sjukhussäng och har slangar och droppflaskor runt kroppen. En dag senare bryter Caroline samman efter att hon får veta att barnet avlidit till följderna av den våldsamma våldtäkten och att hennes underliv är i trasor. Och under tiden som Caroline ligger på sjukhuset överger maken henne och tar ut skilsmässa.

Carolines adoptivföräldrar, greveparet von Steinberg, bestämmer sig efter inrådan av läkare att skicka Caroline till en psykiatrisk privatklinik i London. Ett år efter att hon blivit inlagd avlider greveparet i en bilolycka och ytterligare ett år senare anses Caroline tillräckligt frisk för att släppas ut i världen igen. Hon antar en ny identitet, Leah Quiller, eftersom hennes förövare inte identifierats, och beslutar sig för att bli polis. Hon vill hjälpa andra våldtäktsoffer att få upprättelse genom att få fast deras förövare, samla in bevis och få dem dömda.

Vid 35 års ålder är Leah Quiller kriminalkommissarie, lever ensam och blir utnämnd till spaningschef. Hon har stålgrått kortklippt hår, isblå färgade linser och är ytterst vältränad.  Ingen mer än hennes chef, Otto Muller, känner till hennes bakgrund och rätta identitet. Hon har vid ett otal tillfällen suttit med under rättegångar där grova våldtäktsmän fått ofattbart låga straff trots att de redan dömts för många andra brott. Leah har bevittnat offer som varit fullständigt tillintetgjorda och fått nervsammanbrott i samband med deras rättegångar, där förövarna suttit och flinat gentemot sina offer. Vid en rättegång med tre utpekade våldtäktsmän där detaljerna om vad de har tilltvingat sig är så motbjudande att Leah mår illa av att lyssna på dem, får två av gärningsmännen villkorlig dom och den tredje får sex månaders fängelse. När Leah får veta att den unga kvinnan, som utsatts för den grymma våldtäkten, har tagit sitt liv bestämmer sig Leah för att det är dags att skipa rättvisa två gånger.
 
I de två första delarna lär du känna Leah och hennes privata rättssal. Du får veta vad som utspelats från hennes tidigare liv, men inte förrän i den tredje delen kommer uppgörelsen med mannen som förstörde hennes liv."

Ramona