Senaste teve-intervjun 2015

måndag 24 maj 2021

Veckan som gått! Nummer 20 2021

Se där ja, då lägger vi vecka 20 i arkivet.

Det första fotot och de nästföljande sju är en nostalgitripp för min del. Börjar väl bli nostalgisk med åldern.
Hehehe ...

Det var när vi bodde på Tjörn i Sandviken och vi hade vår schäfertik nummer två, som var döpt till Lina. Här var hon sex år och året var 2012 i maj.


Havet var inte varmt men det bekymrade av naturliga skäl aldrig Lina, som älskade att bada. Men inte ensam. Hon ville alltid ha någon av oss i närheten.

Från den här bryggan brukade Thommy dyka i och då rusade Lina tillbaka, vadade ut och simmade mot Thommy som en tossig. Det var alltid kul att se.

Lite mer av nostalgi. Bredvid mig står Lillemor som arbetade på Akademibokhandeln i Nordstan, och såg alltid till att jag fick vara med och presentera mina böcker och signera. Nu är vi båda pensionärer, och jag har fortsatt skriva. 


Du minns väl att jag älskar blommor?

Så här kommer en mängd foton av blommor. Rhododendron i olika färger.
Körsbärsträd i full blom.
Underbart!På balkongen har jag en petunia och det är den enda sorten som doftar. Och den doftar helt ljuvligt i skymningen.


Nu börjar mina potatisblommor ta sig riktigt bra. Ska bli otroligt spännande den dagen det är dags att dra upp dem.

Får väl köpa ett halvkilo färskpotatis i värsta fall.
 


Självklart fler blommande träd.
En rhododendron i ljus lila eller cerise.

Det här fotot togs den 20 maj 2018. Det var en av de varmaste och härligaste somrar jag upplevt på många år. Tragiskt var det skogsbränderna.
Hur blir årets sommar? Min spåkula är lika bra som någon annans. Men det ser inte alltför ljust ut även om lördagen den 22 maj var övervägande soligt.
Hände det ingenting den här veckan? Jodå, domen från hovrätten i förenklat tvistemål mellan mig och Tomas Åberg avkunnades. Nedan ligger länkar där det finns mer förklaringar i frågan.

När det kommer till Näthatsgranskaren som Tomas Åberg företräder är det min personliga uppfattning att den föreningen enbart skapar än mer hat, inte mindre. Behöver vi mer hat? Mer av polarisering? Nej, och därför ska den här föreningen och alla andra föreningar i Sverige omedelbart skäras av från skattemedel. Vill de sysselsätta sig med dylika ämnen ska deras medlemmar betala kalaset. Inte alla skattebetalare. Idiotiskt!Nya Tider artikel Tomas Åberg
Nya Tider artikel Tomas Åberg

Göteborgs Posten Ramona Fransson vs Tomas Åberg

Nya Tider Ramona FranssonEurovisionsschlagern avgjordes i lördags. Jag tror nog att jag sett detta spektakel för sista gången. Är nog helt enkelt för gammal för att gilla skrik, gap, rap och det som i dag kallas för musik.


Min favorit var Malta som etta och Tusse som tvåa. Båda framförde musik och har fantastiska sångröster.

Att UK inte fick en enda röst är kanske straffet för att landet lämnade EU eller så var låten hemsk. Okej, jag tycket inte heller den var en höjdare men i jämförelse med Ukrainas gap och skrik låt var den himmelsk.
Som sagt ... jag är nog för gammal helt enkelt.


Och hur var vädret under veckan? Det var ofta mulet och ibland regn på dagen för att senare under kvällen klarna upp och temperaturen låg omkring 10-15+ så även i går, men sent på kvällen kom regnet in och det har regnat ända fram till 09.30 i dag söndag.

Nu önskar jag alla en härlig start på den nya veckan nummer 21 och vill du så syns vi nästa måndag igen med ett nytt "Veckan som gått!"


Ramona