Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 15 september 2011

Stol 6 står tom! Svenska Akademien saknar en ledamot.

Svenska Akademien behöver fylla en tom stol, nr 6.

Alla ledamöter som väljs in i Svenska Akademien sitter där tills de trillar av pinnen. Även om de lämnar stolen i protest är stolen upptagen.

I Svenska Akademien råder fullständig diktatur. Härligt! Ja, det låter kanske konstigt, men SA kan fullständigt skita i allt som stavas politiskt korrekt eller maktkoncentration. Lobbyister göra sig icke besvär, ledamöterna är döva och omutbara.

När de väljer in en ny ledamöt eller Nobelpristagare i litteratur är de fullständigt likgiltiga inför löpsedlar, mediala önskningar eller annat. De bestämmer, punkt slut!

Just nu pågår samtalen om vem som ska ha stol nummer 6, efter att Birgitta Trotzig avled i år,och det finns ett otal litteratur och kulturarbetare som har önskningar och gärna vill se den eller den på stol 6, men som sagt SA bestämmer, ingen annan. Här tar vi namnförslagen i lugn och ro, som säkert Kristina uttrycker det från stol 14.

Ramona


Om du har tänkt dig att gå på Bok & Biblioteks mässan är mitt seminarium om min fakta- och självbiografiska bok "Ändhållplats Sverige" på fredag den 22 klockan 14.30!


Här kan du provläsa "Ändhållplats Sverige" som släpps den 22 september i inbunden form, Mp3 direktnedladdning och som e-bok.

"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel&