Senaste teve-intervjun 2015

söndag 29 oktober 2017

Fantastiska recensioner av Kriminalkommissarie Leah Quiller skipar rättvisa två gånger, första delen av tre, Begynnelsen


Det har varit en spännande tid fram till att Kriminalkommissarie Leah Quiller skipar rättvisa, första delen, Begynnelsen, kom ut.

Men nu är den ute som ljudbok, uppläsare Gunilla Leining, som gjort ett kanonjobb! Och även som e-bok och Danskt band.

Att vänta på recensioner är också en spännande tid och nervöst.


En del författare påstår att de aldrig läser recensioner, men jag läser alla jag hittar och kommer över.


Och här är de som hittills kommit till min kännedom och som jag också bett om att få.

När det gäller just recensioner är det en person och en röst, men den är lika viktig som vid ett val. Varje röst är lika mycket värd.

Det recensenten gör är att beskriva vad han/hon tyckte om det som han eller hon lyssnade eller läste, och jag efterfrågar alltid ärliga recensioner och känner att jag hittills också alltid fått det. Och det tackar jag för!Så varsågoda här är de:


Hej alla !
Har precis läst ut första boken om Leah Quiller, och den var hårresande måste jag säga. Spännande från början till slut. Hon lyckades få bort en från gatorna. Hoppas hon kan berätta för Jeanette om sin riktiga identitet. Hon behöver någon att bolla saker med. Den där Hadi är en läskig ,men det ska bli spännande att läsa om honom i nästa bok.
Ska bli intressant att höra vad ni andra tycker som har läst boken före alla andra!
Kram där ute!  Mars 2018 längtar jag till
Med vänlig hälsning
Annicka Hallengren


Ewa Julin:
Denna boken fångade mig från första sidan och jag är bannemig inte lättfångad.
Rekommenderas å det varmaste till er med starka nerver https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fd8/1.5/16/1f60a.png


Berit Borg:
Ja det gjorde bra du Ramona, att skriva en bok hur det fungerar för vissa kvinnor i vårt land som blir våldtagna. De får ingen hjälp. Men det daltas med den som våldtar och dödar dem. Vilka lagar vi har här! Ett paradis för våldtäktsmännen. Boken är starkt gripande.

Git Swärd:
Jag har läst boken och den är sååå himla bra. För det första har du skrivit upp personerna vad de heter och vad de gör. Det gör det lättare att gå tillbaks och titta om man glömmer. Sen handlingen med dessa hemska brott är ju helt överensstämmande med verkligheten. Du är tuff som vågar peka på hur det är. Jag har alltid tyckt att reportrar är för fega som är så rädda för att de ska få kritik. Boken är helt suverän och jag ser fram emot nästa!
www.autumleaf Begynnelsen - Del 1 av 3 i Ramona Franssons nya trilogi. Caroline von Steinberg är tjugo år ung, vacker, nygift och djupt förälskad i sin make och de väntar sitt första barn. Hon tar en promenad på godset ägor och vandrar genom fälten av solgul raps tillsammans med sin älskade hund. Himlen är sommarblå och för Caroline är lyckan total. Plötsligt blir allting svart och hon är fånge i en ond mans armar. Hon kan inte andas. När hon vaknar till för ett ögonblick är hon bunden till händer och fötter och försedd med munkavle. Nästa gång hon vaknar ligger hon på sjukhus. Barnet hon bar på är förlorat. Hennes underliv söndertrasat och hon får veta att hon lämnats att dö i ett dike. Hon väljer att utbilda sig till polis i hopp att kunna hjälpa andra offer och nu vid trettiofem års ålder är hon utvald till spaningschef för den nya sexbrottsroteln i Göteborg. Åren som polis har gjort henne djupt besviken på den urusla rättvisan för offer och nu gör hon det alla vill men ingen vågar, skipar rättvisa två gånger med sin egen rättssal. Med sin nya identitet, Leah Quiller, letar hon samtidigt efter mannen som förstörde hennes liv och när hon hittat honom vet hon vad som ska ske."

Jag har alltid gillat Ramona Fransson och de böcker hon skrivit. När nyheten om att hon skulle skriva böcker med nya karaktärer kom var jag både glad och ledsen. Självklart nyfiken på vad som väntade men även sorg då man som läsare tvingades vinka adjö till karaktärer man lärt känna och känna med. Men nytt är bra oftast. 

Och detta är bra. Och egentligen inte bara bra utan mycket bra. Som läsare fastnade jag direkt i berättelsen och karaktärerna kändes spännande. 


Detta är en bok som känns äkta och den är också baserad på verkliga händelser. Detta faktum ger boken en extra dimension och det hela blir mer än obehagligt. 

Vill du ha riktigt bra läsning i höstmörkret - läs den! 

Betyg: 5 av 5 @lindajansson76 Facebook
Leah Quiller skipar rättvisa två gångerJag har läst Ramona Franssons senaste bok om Leah Quiller.
Det är den första boken jag läst av henne, även om hon skrivit många tidigare, och det här är första boken i en trilogi.
Först lite om handlingen:
Leah Quiller har en gång i tiden blivit överfallen och våldtagen. Gärningsmannen återfanns aldrig.
Hon väljer att utbilda sig till polis i hopp om att kunna hjälpa andra våldtäktsoffer och nu vid trettiofem års ålder är hon utsedd till spaningschef för den nya sexbrottsroteln i Göteborg.
Åren som polis har gjort henne djupt besviken på den urusla rättvisan för brottsoffer och nu gör hon det alla vill, men ingen vågar: skipar rättvisa två gånger.

Det här är den mest politiskt inkorrekta romanen jag läst i år. Jag tycker det är bra att Ramona sätter ljuset på gruppvåldtäkter och hur brottsoffren efter sådana får kämpa vidare, medan gärningsmännen ofta går fria, eller döms till löjligt låga straff.
Jag gillar också hur Fransson skapat en hjältinna som dels lever under två olika identiteter och dels tampas med sitt förflutna, det gör att man som läsare förstår henne, även om hon ibland handlar utanför regelverket.
Det är väldigt modigt av Ramona att skriva en bok som förhåller sig till hur det ser ut i verkligheten, utan att försköna, eller sminka sanningen.
Därför kan jag varmt rekommendera boken till alla som vill läsa om ett fenomen som på senare tid blivit vanligt i Sverige och konsekvenserna det får för brottsoffren.Ewa-Lotta Nanfeldt

Leah Quiller skipar rättvisa två gånger del 1 av Ramona Fransson https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f27/1.5/16/1f600.png😀 wow vilken bok jag vill ha nr 2 nu direkt https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/fb0/1.5/16/1f609.png😉https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f76/1.5/16/1f4d5.png📕 Caroline von Steinberg 20 år och nygift och kär och väntar sitt första barn när olyckan framme , hon hamnar i våld hos okänd man och svårt misshandlad samt förlorar barnet svårt skadad och sargad ! Med ny identitet som Leah Quiller utbildad polis och utsedd spaningschef för nya sexroteln i Göteborg och hjälper andra våldtäktsoffer samtidigt letar efter mannen som förstört hennes livhttps://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/fa2/1.5/16/1f4da.png📚https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f76/1.5/16/1f4d5.png📕 jag ger denna bok https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f55/1.5/16/1f44d.png👍https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f55/1.5/16/1f44d.png👍https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f55/1.5/16/1f44d.png👍https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f55/1.5/16/1f44d.png👍https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f55/1.5/16/1f44d.png👍 av 5 möjliga! Den är så jäkla brahttps://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f27/1.5/16/1f600.png😀https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f27/1.5/16/1f600.png😀 @ramonafransson #anomarförlag #leahquiller
Recension av Ramona Franssons nya bok Leah Quiller Del 1 Begynnelsen


Göteborgs egna samhällsengagerande deckardrottning Ramona Franssons har gjort det igen, hon har skrivit en otroligt spännande och gripande deckare! Den nya boken Begynnelsen är den första i trilogin med Leah Quiller i huvudrollen.
Spänningen varar från början till slut och som läsare kastas man in i gripande i den ena efter den andra trovärdiga berättelse som tagen ur verkliga livet men som tur varvas dessa med lugnare perioder där man som läsare hinner återhämta sig ner innan det är dags igen för ytterligare upptrappning av spänning. Boken lämnar ingen oberörd!
Direkt redan i Prologen kastas man som läsare in i den brutala värld som finns omkring oss men som tur de flesta av oss oftast inte behöver uppleva förutom i bokens värld. Sakta men säkert byggs handlingen upp och man blir engagerad att följa den nya sexbrottsrotelns uppstart med den nya kriminalkommisarien Leah Quiller i täten. 
Samtidigt lever Leah ett dubbelliv med gemensam agenda med den riktiga identiteten godsägarinnan Caroline von Steinberg! Caroline har en fruktansvärd historia då hon höggravid blev överfallen, grovt våldtagen och lämnades att dö ute i den vackra idyllen på Österlen. Detta gjorde att hon förlorade allt... sitt första barn, skiljer sig från sin man och sedan också sina adoptivföräldrar i en bilolycka.
Allt detta ligger till bakgrund för hennes stora engagemang i utsatta kvinnors vardag då hennes förövare fortfarande är okänd, något som Leah hoppas att hon kan ändra på.
Boken går upp och ner i tempo och det känns riktigt skönt att landa i beskrivningar av vackra vyer och landskap innan det är dags igen att kastas in i ljusskygga miljöer där allting kan hända.
Sakta men säkert lär man känna Caroline; genom henne lär man sig att förstå Leahs mål och handlingar.
Det blir allt svårare för Leah att hålla sin riktiga identitet i hemlig då hennes två världar flätas samman när hennes kapitalförvaltare visar sig vara en av offren som hamnar på roteln för att utredas. Snaran dras åt förövarna men är bevisen tillräckliga för att de ska fällas...? Vad gör man om dem inte räcker...? 
Boken är en bok man sträckläser och när sista sidan är läst så vill man inte det ska vara slut. Väntar med spänning på fortsättningen i denna trilogi.
Mer om dessa och hennes tidigare böcker går att hitta på www.anomar-forlag.se/
Gill "Gilly" Quinones
Lektör Lena Lithner Soutkari    ( Vid BTJ= Bibliotekstjänst, min anm.)
Recension

Boken är den första i en trilogi och slutar mitt i handlingen för att fortsätta i nästa del. Huvudpersonen har två identiteter: dels Leah Quiller, spaningschef på en ny sexbrottsrotel i Göteborg, dels grevinnan von Steinberg. För 15 år sedan blev hon våldtagen när hon var gravid och förlorade sitt barn. Hon utbildade sig till polis och kan tack vare ett stort arv leva ett bekvämt dubbelliv med gods i Skåne och lägenhet i London. På jobbet utreder hon en rad allvarliga sexualbrott mot främst kvinnor, men även en judisk man. Huvudpersonen drivs av ett intensivt hat mot förövarna som alla är invandrare och muslimer. Utredningsarbetet är inte särskilt realistiskt och till exempel visar ett dna-test på ”afrikansk etnicitet”. Handlingen är fylld av detaljerade våldsskildringar, personskildringarna
onyanserade och dialogen uppstyltad.


Villivonkansbooks ( Instagram)

villivonkansbooks
Leah Quiller skipar rättvisa två gånger Del 1 Begynnelsen av Ramona Fransson utgiven av AnomaR Förlag
Som ung vacker tjugoåring, nygift och gravid blir Caroline von Steinberg överfallen och våldtagen. När hon vaknar är hon på sjukhus. Hon utbildar sig sedan till polis och med ny identitet, Leah Quiller börjar hon jobba på sexbrottsroteln i Göteborg för att hjälpa andra våldtäktsoffer.
Boken är väldigt lätt att komma in i, redan direkt dras jag med i historien om Leah. Hennes dubbelliv är spännande och jag fascineras av hur hon kan hålla isär de båda liven. Hon har ett hemligt boende utgrävt under sitt stora hus, där ingen vet att hon är. Endast där kan hon slappna av. Boken väcker mkt känslor hos mig, blir så arg på dessa män som drogar unga tjejer, våldför sig på dem och filmar, filmer som senare lägga ut på nätet. Författaren skriver detta så tydligt, det känns så verkligt och äkta. Det är extra obehagligt när man vet att boken är baserad på verkliga händelser. Det som drar ner betyget är att det känns som att författaren inte gillar ensamkommande flyktingar eller muslimer, jag får lite antikänsla i det skrivna språket. Utöver det gillar jag boken, Leah var en kul och tuff karaktär att följa, ska bli spännande att få följa henne i fortsättningen med!
Den får 🐴🐴🐴 i betyg (av 5) 👌 Tack 🙏 @ramonafransson !

Som sagt, stort tack till alla recensioner och när det kommer fler uppdateras bloggen allt eftersom.


Ramona

Och här kom ytterligare en fantastisk recension! Och ett litet tillägg: Just idag den 30 oktober lade sig Leah Quiller Begynnelsen på en åttonde plats på Storytels topplista! Tusen tack för detta!

evasbokhyllaDå har jag läst klart Ramona Franssons senaste bok 👀Leah Quiller del 1, Begynnelsen👀
_________________________
Caroline von Steinberg är tjugo år ung, vacker, nygift och djupt förälskad i sin make och de väntar sitt första barn. Hon tar en promenad på godset ägor och vandrar genom fälten av solgul raps tillsammans med sin älskade hund. Himlen är sommarblå och för Caroline är lyckan total. Plötsligt blir allting svart och hon är fånge i en ond mans armar. Hon kan inte andas. När hon vaknar till för ett ögonblick är hon bunden till händer och fötter och försedd med munkavle. Nästa gång hon vaknar ligger hon på sjukhus. Barnet hon bar på är förlorat. Hennes underliv söndertrasat och hon får veta att hon lämnats att dö i ett dike. Hon väljer att utbilda sig till polis i hopp att kunna hjälpa andra offer och nu vid trettiofem års ålder är hon utvald till spaningschef för den nya sexbrottsroteln i Göteborg. Åren som polis har gjort henne djupt besviken på den urusla rättvisan för offer och nu gör hon det alla vill men ingen vågar, skipar rättvisa två gånger. Med sin nya identitet, Leah Quiller, letar hon samtidigt efter mannen som förstörde hennes liv och när hon hittat honom vet hon vad som ska ske.
_________________________
📕 är riktigt aktuell, den är spännande, den är skrämmande och den är riktigt otäck
Mitt betyg 🎃🎃🎃🎃/5
Jag ser fram emot del två och tre i denna trilogi🤓
Läst via @nextory.se @ramonafransson #ramonafransson #leahquiller #begynnelsen #anomarförlag #spänning #spänningihöstmörkret #deckare #kriminalroman #lästips #lästioktober #crime #lästjustnu #läserjustnu #nextoryEn jättefin recension från Bokpoolen:Min kommentar:

Leah Quiller skipar rättvisa två gånger är en spännande, skrämmande och aktuell bok som baserar sig på verkliga händelser. Boken är väldigt otäck och det är fruktansvärt att det kan gå till så här i dagens samhälle, att våldtäktsmän går fria och offren blir utan hjälp.

För mig var den här boken ingen sträckläsningsbok, ibland var jag bara tvungen att lägga den åt sidan en stund då den blev allt för otäck.

Leah är en mycket intressant karaktär och jag ser fram emot att de andra delarna i trilogin.

Här hittas en smakbit från boken: En smakebit på søndag - Leah Quiller
Betyg: 

Andra böcker jag läst av Ramona Fransson: Dödlig avundsjuka, Gift med djävulen, Förbjuden frihet.