Senaste teve-intervjun 2015

söndag 8 juli 2012

Media har lyckats, säger Åsa Linderborg

Åsa Linderborg, illröd kommunist och numera kulturchef på Aftonbladet, har i sitt senaste utspel uttalat:

"Svenskar öppna för fler flyktingar" 

I artikeln, ( länken ovan) skriver Åsa att 1993 var det 65 % som ville ha färre fler flyktingar, men i den senaste undersökningen har siffran sjunkit till 41 %.

Orsaken till detta tror hon är att media lyckats.

"Det finns inga enkla förklaringar till att främlingsfientligheten minskat i just Sverige, men jag tror att mediernas betydelse varit stor. Med undantag för ett par profiler på Svenska Dagbladets ledarsida, har medierna aktivt försvarat idén om alla människors lika värde." Slut citat.


Hur ser då min personliga uppfattning ut till att siffran har sjunkit? Jodå, visst ska media ta åt sig äran. Helt sant. Men inte i positiva ordalag. Vad media i Sverige har lyckats med är att tysta folk. Senaste utspelet är Janne Gunnarsson, SVT:s tennis expert, som riskerar att få sparken för sitt inlägg på Facebook. Nedan följer konversationen från tidningen Resumé:

"Regeringens besked att man inte vill lägga pengar på att Sverige ska få stora internationella mästerskap upprörde Janne Gunnarsson som på Facebook skrev:
"Pengarna räcker inte när vi ska ge 27 000 nyinflyttade somalier socialbidrag !!! Puh."– Helt oacceptabelt, sa SVT:s sportchef Per Yng som läxade upp Gunnarsson.
Somaliska Riksförbundet krävde en offentlig ursäkt och det kom också från en mycket ångerfull Janne Gunnarsson:
– Jag vill be alla somalier och alla andra om ursäkt för mitt oerhört omdömeslösa inlägg." Slut citat.

Var i detta uttalande var Janne Gunnarsson främlingsfientlig? Om han sagt: "Pengarna räcker inte när vi ska ge socialdemokrater och andra partier så höga arvoden" Eller friskolorna, eller religiösa föreningar...

Så svara mig Åsa, är möjligen orsaken till, att bara 41 % numera svarar att det inte är okej med fler flyktingar, att folk har blivit rädda för att prata om den havererade flyktingpolitiken? Är det så att folk med arbete är skiträdda att förlora sina jobb om de inte är politiskt korrekta? Tänk tanken Åsa, för om det är så det är, har vi fått ett Sverige som mer påminner om Kuba, ett land som din far hyllade som smör och solsken. 

Åsa Linderborg har haft fel många gånger förut. Senast 2011 med det här uttalandet: 
  • Om jag var Fredrik Reinfeldt skulle jag vara vettskrämd; Juholt är den förste partiledaren på tjugo år som kommer presidera ett 45-procentsparti. Taget från Wikiqoute


Och för att återgå till Janne Gunnarsson, som han i yttrandefrihetens namn hade all rätt att säga eftersom det faktiskt är sant:

Efter den vägledande domen i Migrationsdomstolen där somaliska pass eller annan identifikation ska ersättas med DNA-tester, för att bevisa familjeband, spår regeringen nu att drygt 27 000 somalier vill till Sverige fram tills 2014 och avsätter därför 300 miljoner kronor extra till de kommuner som vill ta emot. Det ska täcka bland annat socialbidragskostnader. Men flera kommuner anser att summan inte kommer att räcka.
Det skriver SVT idag. Bo Frank (M), kommunalråd i Växjö, är förbannad:
- Det är moraliskt förkastligt att staten lämpar över kostnaderna på kommunerna.

Och ytterligare information som gammelmedia undanhåller är detta taget från Avpixlat.se: 
En nyhet som har undgått oss i en knapp vecka (till stor del beroende på att det som av en händelse inte har nämnts ett pip om detta i svensk media, varpå man snarare måste vända sig till utlandet för att ta del av nyheten) är att Irakiska parlamentet förra veckan tog beslut om att kategoriskt upphöra med att ta emot sina egna medborgare i de fall dessa har utvisats från Europa mot sin egen vilja. Flygbolag som ens tar med sig sådana passagerare till Irak hotas till och med med ekonomiska sanktioner.


Som sagt: Media kan ta åt sig äran. Det är helt rätt, frågan är bara om det känns bra att ta åt sig äran för något som fått människor att tystna, fått människor att vara rädda, fått människor att under anonyma signaturer hata, bespotta och nästan explodera av ilska. Jag tycker faktiskt inte det.

I kommunistiska länder, som antagligen Åsa Linderborg skulle önska att Sverige kom att bli, är yttrandefriheten begravd och den som inte tycker som den bestämmande eliten hamnar i en jordkällare, bortglömd och utfrusen. Är det ett sådant Sverige Åsa Linderborg vill se?

Det vill inte jag! 

Ramona