Senaste teve-intervjun 2015

lördag 24 april 2010

Har vi plötsligt fått ett anfall av akut moralism?


Jag ska ärligt säga att den första tanken som slog mig när jag såg den här bilden var: Sex!

Är jag då sextokig? Nä, inte alls!

Tittade på Babel häromkvällen. Är något mer litteraturintresserad nu förtiden av känd anledning.
(Men det finns mycket babbel också)

Nåväl, nu är det inne med erotisk litteratur och då pratar vi inte texter som ger utrymme för fantasi av vad som pågår, utan här är det pang på rödbetan, smack i tapeten, ingen ska undra vad som pågår!

Men så har vi barnböckerna. En strof som fastnade var: Om Astrid Lindgren hade försökt få ut sina manus idag, hade det blivit nobben direkt. Det går inte an att ha en ölpimplade gubbe, cigarettrökande person eller något annat som finns ute i verkligheten. Ett exempel: På en tecknad bild ser man en gubbe iklädd verkstadsoverall. Han befinner sig på sin verkstad. På den första bilden hänger två almanackor bakom honom på väggen. Bilderna på almanackorna föreställer nakna kvinnor. Men se det går inte för sig! I stället byts bilderna ut!

Ett annat exempel: Två hjul sitter vid strandkanten och pratar med varandra.
Redaktören: -Herregud, vi måste sätta på dem flytvästar!

Skyddad verkstad är inte ens tillräckligt för att beskriva hysterin i barnboksvärlden. Det liknar snarare ett paniskt akutanfall av dubbelmoral!

Ramona

Här kan du köpa Glenn Forrestgates bok När mardrömmen blev sann. Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på