Senaste teve-intervjun 2015

fredag 10 december 2010

Bibliotek på entreprenad? NEJ TACK!

Alliansen hade redan den korkade idén, att lägga ut bibliotek på entreprenad, 2006 enligt Kristianstabladet.

Nu har de dammat av eländet och plockar fram den igen.

Vad är det för fel i huvudet på de som proklamerar detta? Är de så världsfrånvarande att de inte begriper vad ett bibliotek ger sina medborgare?

Kära Alliansen, om Ni inte är medvetna om hur Sverige ser ut kanske jag får lov att förklara detta. ALLA BIBLIOTEK LIGGER INTE I STOCKHOLM!

Det finns bibliotek som antagligen aldrig blir annat än en kostnad på kort sikt. Men det vore tacknämligt om Alliansen någon gång börjar tänka låååångsiktigt.

För hundratusentals människor i vårt avlånga land är kostnaden för att köpa en bok oöverkomlig! Enda chansen att utvecklas, vara med i snacket är att låna böcker. Framförallt nu när tekniken håller på att förändras, som utlåning av e-böcker och direkt nedladdningsbara ljudböcker, öppnar sig nya härliga möjligheter.

Ska man göra något bra när det gäller svenska bibliotek är det att lämna mer makt till personalen som arbetar där, de som varje dag möter läshungriga och vetgiriga människor. Om personalen ges ansvar och förtroende skulle varje bibliotek blomstra och ge varje kommun en guldkant.

Häromdagen gnällde Reinfeldt över att det ska sparas på tjänstemän i riksdagshuset ,300 miljoner kronor ska det sparas per år, några år framåt. Detta kommer att resultera i att vi får en försämrad demokrati, säger Reinfeldt. Löjligt säger jag. Ingen regering har hindrats av detta när det har skurits ner på sjukhus,skolor och äldreomsorg, då har det aldrig talats om försämrad kvalitet på grund av färre händer.

Samtidigt pratar ett "Ekonomiskt statligt verk" om att Sverige kommer att få ett högt budgetöverskott. Så bra då! Då använder vi de pengarna till biblioteken. Då får vi ett land som ger medborgarna samma chans till utveckling, nöjen och läsmöjligheter oavsett var de bor! BASTA!

Ramona

Nedan hittar du mina ljudböcker. Inte klokt hur många det är som säljer ljudböcker och då har jag bara med en bråkdel av alla näthandlare av ljudböcker. Hade jag ingen aning om!

Böckerna finns också att ladda ner som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook

Eva Cassidy påminner mig alltid om vad livet går ut på!

Eva Cassidy började sjunga redan som 10-åring och hade vad jag förstår kämpat och kämpat för att bli upptäckt. Hon föddes på Washington Hospital Center 1963 och växte upp i en förort med öknamnet " Bowie" och det var inte efter David Bowie, utan efter en kniv.

Och Eva Cassidy blev känd över hela världen, efter att ha avlidit i malignt melanom bara 33 år ung. Jag minns än i dag hur jag reagerade när jag hörde just den här låten första gången. "Over the Rainbow" och nackhåren reste sig. Då visste jag inte att Eva Cassidy var avliden.

Om livet verkligen varit rättvist skulle Eva Cassidy, med sin fantastiska begåvning och sin kampanda stått i strålkastarljuset tillsammans med andra av dagens stjärnor, men livet är inte rättvist. Även om du sliter aldrig så hårt i ditt liv finns det inget som säger att du blir belönad för ditt slit. Jag ser det mer som att spela på Lotto, har du tur så har du!

I vilket fall är jag glad att Eva Cassidys musik och sångröst hittade sina lyssnare inkluderat mig själv, även om jag hellre hade hyllat när hon var vid liv!

För mig går livet ut på att kämpa och det gör jag gärna, och jag förväntar mig inte succé enbart för att jag kämpar, utan ser det snarare som ett måste för att må bra, men jag tackar inte nej till succén när den kommer:))

Ramona

Nedan hittar du mina ljudböcker. Inte klokt hur många det är som säljer ljudböcker och då har jag bara med en bråkdel av alla näthandlare av ljudböcker. Hade jag ingen aning om!

Böckerna finns också att ladda ner som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook