Senaste teve-intervjun 2015

lördag 15 augusti 2009

3:dje deckaren som e-bok är klar. Mord i Skärhamn.


Beskrivning:

I Skärhamn på Tjörn på västkusten tror spaningschef Greger Thulin att han bor i en idyll. Men även den vackraste av tavlor kan ha ett felaktigt penseldrag.

Bakom väggarna i Bleketskolan döljer sig fysisk och psykisk mobbing och droger. På Rönnvägen bor Jonas Blomgren, klassföreståndare på Bleketskolan. I hans klass finns eleverna Amanda Durén och Belinda Wallin. Amanda har exklusiva märkeskläder, strör pengar omkring sig och bor i en herrgård medan Belindas familj är tacksamma om det finns pengar till att betala de nödvändiga utgifterna.

Belindas mamma, Margit Wallin har en olustig känsla när det gäller dotterns klassföreståndare. Kan det vara så att han bevakar Belinda och i så fall varför?

När det första mordoffret dyker upp på Lyckebacken i Skärhamn är Greger Thulin först övertygad om att de inom en snar framtid kommer att få fast mördaren men missmodet kryper närmare allt eftersom tiden går.

Kriminalare Katarina Linde och kriminaltekniker Charlotte Engman skickas till platsen och försöker lägga pussel med ledtrådar de lyckats skrapa ihop. Det visar sig att offret hade en lägenhet på Eklandagatan i Göteborg. Vad sysslade han med i lägenheten?

Snart börjar Katarina misstänka att bakom offrets familjefasad döljer sig inte enbart en hustrumisshandlare. Greger Thulin tvingas snart att ställa den oundvikliga frågan; Har idyllen i Skärhamn packats ner i en kappsäck, kastats ombord på en båt och seglat ut ur hamnen?


Igår blev Carin Hjulström intervjuad av Erik Blix i P4Extra. Hon har skrivit en roman som heter: Finns inte på kartan och den handlar om hur en ung flicka Frida, studerar och blir journalist. Bokförlaget som ger ut boken heter Forum och ägs av Bonniers.
Erik Blix var lycklig över att det inte var en deckare. Tomas Tengby mannen som arbetade tillsammans med kocken Tina i SVT har också skrivit en bok men det är en deckare och inget förlag vill nappa.

Igår var jag på Göteborgs stadsbibliotek och lyssnade på poeter. För inbjudan stod författarcentrum väst. Det var intressant. Jag frågade om det fanns någon dag för oss författare och när jag berättade att jag skrev deckare visade det sig finnas en sida på Facebook för västsvenska deckarförfattare och vi är 40 stycken!

Jag vet inte varför andra skriver deckare men jag vet varför jag gör det. Och det började redan i slutet av 1990-talet. Min första tanke på att det skulle bli en deckare kom 1996-97 och då arbetade jag ut den i huvudet och på små lappar. Mina favoritböcker och filmer har alltid varit och är fortfarande deckare. Visserligen har jag inte läst en enda deckare sedan 2003 eftersom jag inte vill bli påverkad av andras sätt att skriva.

I vilket fall som helst älskar jag den genren annars hade jag skrivit om annat, men vem vet en dag kanske jag tröttnar och skriver romaner istället.
Nu kan du lugnt och stilla ladda ner Dyrbar kärlek från The Pirate Bay, gratis och lagligt! Iskall hämnd är under arbete och kommer ut som ljudbok inom kort.

Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel: Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...


Ha de gott!
Ramona