Senaste teve-intervjun 2015

fredag 14 augusti 2009

Konstnär, yrke eller kall?
Under hela min skoltid hade jag en stående 5:a i betyget och det var i teckning.

Andra ämnen pendlade lite upp och ner. Svensk litteratur en 3:a men i svenska språket en 4:a, däremot i matematik alltid en stadig 2:a.

Jag sökte till Valands konstskola (16 år) och blev antagen. Jag tackade nej! Varför då? Ja, en av anledningarna var att det finns få konstnärer som kan livnära sig på sitt yrke och jag var i behov av en stadig inkomst eftersom jag skulle flytta hemifrån.

Det som däremot känns igen i konstnärens värld är att hans/hennes verk kan bli omåttligt populära och värdefulla efter deras död och då behöver man som bekant inga pengar.

Men om man gillar att skapa, vilket faktiskt känns som ett kall, borde man inte trots detta ändå satsa på sitt konstnärsskap? Jodå, det bör man eftersom man inte mår bra av att inte få skapa när man har ådran. På sätt och vis skapar jag när jag skriver mina böcker. Jag målar upp bilder med text vilket också roar mig enormt.

Och som du ser står staffliet hemma. Visserligen inbakat bland mina gröna växter men en dag så kanske jag kommer att ha tid och ork över och då ska jag måla igen, var så säker. Att stå och måla inger ett lugn som är svårt att beskriva. Allt omkring dig bara försvinner, kvar är bara du och och din pensel.Nu kan du lugnt och stilla ladda ner Dyrbar kärlek från The Pirate Bay, gratis och lagligt! Iskall hämnd är under arbete och kommer ut som ljudbok inom kort.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel: Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...

Här startar idag lilla Tjörn Runt, imorgon är det Tjörn Runt och nästa år kommer deckaren "Mord under Tjörn Runt" något för seglarfolket att ha med sig i båten. Hahaha!


Ha de gott!

Ramona