Senaste teve-intervjun 2015

måndag 15 mars 2021

Veckan som gått! Nummer 10 2021

Hej på er! Det här fotot är taget lördagen den 6 mars, dagen innan avresa till Sverige. Vi åt en riktigt god middag på Shanghai Wok på andra våningen i shoppingcentret i Puerto Rico. Varje gång hade vi med oss mat hem igen. 
 

 

Vid den tiden som vi är hungriga, omkring 14.00-15.00 är de flesta inte det. Uppenbart!
Men vi har inte de vanor att äta vid 19.00-20.00 tiden. Vid den tiden ligger jag redan i sängen och vilar min onda kropp. Jag stiger upp vid 06.00.

Även restaurangerna och pubarna som ligger bredvid Shanghai Wok är stängda vid den tiden vi är ute och äter. Så det är alltid lugnt och skönt för våran del. 

 

 Vi hälsade också på Salvador som äger Dicey Reillys Irish Bar, som ligger mitt emot oss. Jättetrevligt!

 

Nu på flygplatsen Las Palmas. Nej, det är inte som vi har vant oss vid från förr. Väldigt lite folk utom vid ett par incheckningsställen. 

Här var kön till de som skulle flyga till Berlin. Mannen som skötte incheckningen gick ut till kön med ett papper i handen och visade för alla där att det här papperet måste ni ha, annars släpper vi er inte ombord. Thommy syns i vänster hörn av fotot.

Några restauranger var öppna, och vi tog den här. Goda varma sandwichar. Men väldigt få gäster. Taxfree var öppet men terrassen där vi rökare brukar sitta var stängd. Vi kastade ett öga på skyltar om ankommande plan.Och de flesta flyg var från Spanien. Normalt sett vet vi hur det ser ut. Kändes väldigt konstigt att se.
Även om du kommer från Teneriffa eller annan ö och ska till Gran Canaria krävs negativ PCR-test inte äldre än 74 timmar.

Nästan längst upp på tavlan, bild 1, fanns vårt flyg TUI BLX 434 GOTE/ARLAN
Och det var många stockholmare som blev förvånade då de fick veta att först skulle vi till Landvetter. Det kan man förstå.


Väl ombord måste alla så klart ha på sig munskydd men när du äter eller dricker åker det av. Vi hade platserna längst ut och satt mitt emot varandra i gången. Mycket bra placering, som vi inte provat tidigare.Här satt Thommy och funderade på något ...
 


Och här satt jag och drack konjak och kaffe. Väldans gott! Grannen har ingenting att äta eller dricka så då måste munskyddet på igen. 
På väg till Göteborg inför landning är det mörkt. Vi startade 15.30, spansk tid och var framme 21.55 svensk tid.
Utmärkt service och som alltid god mat på TUI.

Som bekant gillar vi heta räkor, men färska räkor arrangerade som räkmacka är ju aldrig fel! Och det blev den första middagen hemma!Här är det Thommys tallrik med räkmackan. Tulpaner är också något som jag gillar väldigt mycket. De hör våren till. 

 

 

 

Den 11 mars kom plötsligt vintern tillbaka. Men det var kul att se snö en dag i alla fall. För på fredagen var den borta igen. Skönt!
 

 

 

 

Min tjugonde bok ligger på sängen och det är den fjärde delen i min nya verklighetsbaserade fristående deckarserie med HW & Akkila, Mördande rättvisa. Böckerna anlände den 10 mars från tryckeriet, till de som betalat och förbeställt boken för en signering. Och det är som alltid lika roligt!  

Jag avslutar den här "Veckan som gått!" med att påminna alla om våren. Den kan kännas avlägsen ibland, men den är på gång. Så klart den är!


 

 

 

Tack till alla som läser bloggen och ni får gärna lämna en kommentar och kan vara anonyma om ni vill.


Ha det gôtt!

Ramona