Senaste teve-intervjun 2015

måndag 13 april 2009

Skapad av media, dräpt av densamma

En del framgångsrika personer inom showbusiness har uppenbara problem med att förstå att deras kändiskap enbart beror på att media har skapat dem.Med showbusiness inkluderar jag även författare och kända bloggare. I min artikel tänker jag nu koncentrera mig på en media-apa nämligen Alex Schulman, som tycks vara övertygad att det han åstadkommer är så bra och att det är därför han lyckats. Hahahahaha...
Igår kände jag ett stort medlidande med Ulf Elving som tvingades genomlida en hel timmas pladder av Alex Schulman. Detta i samband att denne skrivit en slags hyllningsbok om sin pappa Allan Schulman, bokens titel är "Skynda att älska" vilket jag känner igen som en del av strofen i refrängen ur Höstvisa.Idag pysslar Alex och hans bror med en APA blogg och förutom bloggen har Alex också den oerhört viktiga papperssidan "Ute och inne" i Aftonbladet.När jag lyssnade på denne unge man och hans sladder i P4, undrade jag om Alex även tror att tomten kommer på riktigt på julafton.Alex anser på fullt allvar att anledningen till att han är berömd är att han skriver så himla bra på sin blogg. Alex melodi är att skriva elakt, vulgärt och mer än gärna slå under bältet på andra kändisar.Jag upplever Alex uttalanden om sig själv likt en förvuxen babies. Om Alex Schulmans pappa hade hetat Johan Johansson, varit fabriksarbetare i en ort i tjottahejti, och lille Alex inte hade vuxit upp inom mediabranchen, inom vilken sfär hans far Allan Schulman hade stor makt i på sin tid inte minst på SVT, hade inte ens lokaltidningen brytt sig om lille Alex.Vem hade skickat ut fotografer och reportrar från riksmedia till ett bröllop mellan Alex Johansson och hans blivande fru ute på en ort i tjottahejti? Vem hade anställt Alex fru i TV4+ om hon hade varit gift med nobody från en liten ort i tjottahejti?Nej, anledningen till att Alex Schulman har lyckats är dels för hans pappas kändiskap och kontakter och dels för att media har skapat hans kändisskap. Precis som media skapar eller dräper andra kändisar, är Alex en produkt av sin börd. Det finns tusentals klipska, smarta, duktiga människor fyllda med empati, och de kommer aldrig att få ens fem rader i riksmedia eller få sitta och breda ut sig i en radio eller tv-studio. Det är bara så det ser ut i Sverige, där eliten inom media är för liten, alldeles för liten!
Men när person som Alex Schulman sitter i P4 tillsammans med Ulf Elving och på fullt allvar tror att han är bäst enbart på egna meriter är det löjeväckande.


Min inställning till Alex Schulman är att " FIRST IMPRESSION LASTS" och då är han en odräglig, fjantig och betydelselös snorvalp som med stor glädje och förtjusning trampar på dem som redan ligger, och för en sådan person hyser jag definitivt inte respekt!

P.s Om du vill göra en insats för en medmänniska skriv då på namninsamligen för Elisabeth Hermons upprättelse i Expressen. Länken är till höger.D.s


Om du vill läsa om mina deckare eller min självbiografi som handlar om kampen om att få barn, finns dessa böcker nu i pocket. Min fjärde och senaste deckare Lyckohjulet är också ute nu! Besök din näthandlare:Jag älskar att få recensioner som jag hoppas att du skriver in på förlagets gästbok, eller på din egen blogg som jag sedan länkar till.
Mvh
Ramona Franssn