Senaste teve-intervjun 2015

fredag 29 januari 2010

Ebba Lindsö, ja suck vad ska man säga?


Jag kommer ihåg första gången Ebba Lindsö presenterades för pressen. VD för Svenskt närlingsliv, lät imponerande i mina öron.

Sedan öppnade hon munnen!

Nu var jag inte längre imponerad utan i stället fascinerad. Hur kunde styrelsen välja att sätta, i mina ögon, denna mjäkiga, flinande och osäkra kvinna på en så kraftfull maktposition?

Ebba Lindsö är kristdemokrat av ohejdad vana och nu har hon också skrivit en bok om sina år som VD i Svenskt närlingsliv, tydligen har hon delvis skyllt sitt misslyckande på sina bonusbarn, för här på Newsmill är de barnens mamma milt sagt förbannad!

Ebba Lindsö gick också ut till försvar för Wanja Lundby Wedins ökända klavertramp, men det är å andra sidan inte ovanligt att en klantpella stöttar en annan, ungefär som när Bengt Westerberg stöttade roffaren från Röda Korset. Där var det en klantpelle som som stöttade en annan. Här´vare´jämlikt i alla fall!

Först och främst ska INGEN ha ett jobb på grund av sitt kön, alla ska sitt jobb på grund av vad de kan prestera. En av anledningarna till att det är få kvinnor inom styrelser och VD poster är att kvinnor föder barn. Det är hormonomställning som varar i över ett år och med den hastighet som företag och samhälle utvecklas är ett års frånvaro en låååång tid.

Men däremot finns det kvinnor som precis likt män, inte klarar av att vara tuffa, beslutsamma och på samma gång ledare. Det är en konst att vara en bra ledare och få med sig sina medarbetare. En stor del av höga ledare har psykopatiska drag, det är vetenskapligt bevisat.

Man kanske måste vara lite galen för att vilja försöka hålla ihop hundratals personer, när man vet att det räcker med två olika åsikter för att det kan leda till ett helvete!

I vilket fall som helst tror jag att Ebba Lindsö skulle göra sig bättre om hon slutade flina hela tiden. Under varje intervju, oavsett vad som frågas eller förhandlas, sitter hon bara och ler som ett fån. Så roligt är det väl ändå inte? Allvarliga frågor ska tas på allvar att då sitta och flina verkar märkligt.

Ja, det här är vad jag tycker. Men jag känner inte Ebba Lindsö som privatperson, hon kanske är toppen, men som den offentliga före detta VD:n för Svenskt Närlingsliv gör hon ett ynkligt och tamt intryck.REKLAM för mina böcker...

Här kan du köpa mina fyra pocket till ett pangerbjudande fyra pockets för 119:- inkl.frakt


Från Elib kan du klicka till dig ditt bibliotek var du än befinner dig och låna alla mina böcker som elektroniska (e-böcker). Ladda ner dem till din dator, mobil eller om du har en läsplatta, alldeles gratis!

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Ha de
Ramona