Senaste teve-intervjun 2015

fredag 27 april 2012

Hedersmord dödar hela släkten...långsamt...

Med en dåres envishet åberopar jag den fantastiska bildande svenska film "När mörkret faller" som är den absolut bästa film jag sett som förklarar skillnaderna mellan olika våldsdåd.

Våld mot kvinnor i utsatta förhållanden är INTE likvärdigt med våld mot unga kvinnor/män i en familj med kulturen som huvudman, vad än Gudrun Schyman säger.

Jag vet inte vad problemet är i socialnämnderna, om det är okunskap, brist på pengar eller annat, eftersom det återigen inträffat det jag inte ville vare sig se eller höra talas om efter de brutala morden på Fadime och Pela och fler än jag kan namnen på.


När det inträffar ett hedersmord är oftast alla de vuxna i släkten inblandade och därefter väljer de ut någon av sönerna, helst i ung ålder, straffet är lägre då, som ska utföra dådet. Det kan lika gärna vara modern som är den drivande, eftersom det är hennes heder som sätts ur spel när dottern inte gör som hon ska, nämligen skyddar sin sexualitet. För många är det ofattbart att förstå den kultur som kan tänka sig att mörda sitt eget barn. Det handlar INTE om religion!

Jag bara måste få SKRIKA ut det här till Sveriges socialnämnder och politiker : NÄR DET KOMMER EN UNG KVINNA/MAN OCH BER OM HJÄLP FÖR ATT SLÄKTEN INTE ACCEPTERAR ATT KVINNAN/MANNEN VILL LEVA ETT FRITT LIV: KASTA IFRÅN ER ALLT NI HAR I HÄNDERNA OCH HJÄLP TILL!


Det handlar inte om veckopengar, inte om märkeskläder, plastikoperationer, DET HANDLAR OM LIV ELLER DÖD!

Hur jävla svårt ska det vara...

Stöd gärna föreningen GAPF, Glöm aldrig Fadime eller Pela! Det gör jag också!

Ramona