Senaste teve-intervjun 2015

måndag 23 augusti 2021

Veckan som gått! Nummer 33 2021

Hej på er!
Jag börjar med en i mitt tycke vacker väderbild. Molnen bildade ett hjärta och solen lade sig bakom och skyddar hjärtat. Den här "Veckan som gått" är både en nostalgi tripp och en nutidshändelse.


Det är mycket om vaccin och antivaxxare i dessa dagar. Marcus Oscarsson på TV4 har gjort en omröstning om vaccinpassets vara eller inte vara. Personligen anser jag att det är upp till var och en att vaccinera sig och att skaffa vaccinationspass. Dessutom har ju den här företeelsen naturligtvis fått gangsters att vädra morgonluft. Det går att tjäna pengar på allt och att sälja falska vaccinpass är ett av dessa. Ja, jag har vaccinerat mig, två doser. Är jag rädd att jag ska bli sjuk? Ja, och hellre är jag medveten om att vaccinet kanske inte skyddar mer än till 70-80% än inte alls.

Och här dyker ett bekant ansikte upp för många. Vi är många som följer Joakim Lamotte på sociala medier och många älskar vad han gör men många hatar det, och kallar honom för valarbetare för Sverigedemokraterna. Det lustiga med alla dessa hatare är att istället för att hata de som bränner bilarna, utför rånen, skjuter ner oskyldiga, våldtar barn och kvinnor, utövar hedersvåld och hedersmord, så hatar de Joakim. Antingen har de så innehållslösa och fattiga liv att de måste hitta ett hatobjekt för att  

kanalisera sina egna tillkortakommanden eller så är de helt enkelt lågbegåvade. Inlägget som Joakim hade på sin Facebook sida i augusti 2020 visar enbart att Joakim och många, många fler som alltid kallas för rasister och främlingsfientliga, inklusive mig själv, har haft rätt hela tiden. Är man någorlunda med i nyhetssvängen vet man att skottlossningarna, mord, våldtäkter, bilbränder står som spön i backen. På detta kom en rapport i veckan som visar på en för samhället livsfarlig tystnadskultur.
Som om vi inte har tillräckligt med problem i Sverige, som kom ett till. Våra käcka politiker kallar allt som är problem för: Utmaningar. Låter finare!

Brottsligheten skördar nya offer varje vecka och jag skulle inte kalla brottsligheten för en utmaning, utan ett problem. Politiker blandar ihop orden " utmaning och problem. En utmaning är att bestiga Mount Everest.
Samhällsproblem löser man inte genom att försköna ord. Konstigt att de aldrig lär sig att begripa skillnaden.
Jag tycker att du ska ta dig en riktig funderare på hur Sverige ser ut i dag, hur det såg ut för 20-30 år sedan och hur du vill att Sverige ska se ut om tio år.

Häromdagen fick vi alla veta att ett äkta monster hade fått 840000:- i skadestånd av våra skattepengar. Detta
ansåg JK vara helt rimligt enligt lagen.
Även den kände GW Persson ansåg att det var helt enligt lagen. Men alla håller definitivt inte med JK.
En av dessa är Tomas Gür.

Han hade i ett inlägg på Twitter tagit ut avsnittet ur paragrafen som berättar något helt annat. Och med tanke på att ett av monstrets offer än så länge enbart fått ut 3000:- är JK:s beslut ytterligare en djupt kränkande handling mot offren.





























Och som sagt, så är inte Thomas Gür den enda som gjort sin läxa. Den som glömde göra sin läxa är JK.

Ja det är mycket som är fel i Sverige. Under veckan som gått har TV4 Nyhetsmorgon, ( jag tittar inte på SVT) i stort sett bara haft två nyhetsinlägg. Samma med Expressen TV. Allt har kretsat kring Afghanistan och det "extrema" vädret.
Nog för att jag tycker oerhört synd om Gävleborna och även alla andra som drabbats av olika skyfall, men det har varit "extremväder" förr om åren också.

En femtonåring passade på att hugga en lärare tre gånger i magen på Källebergsskolan i Töreboda på skoldagen. Nu säger hans försvarsadvokat att han inte menade att skada. Mitt svar på Twitter blev: Om man inte vill skada/mörda någon tar man inte med sig en kniv. Man tar med sig en blomsterbukett.
 
Politik tycker många är tråkigt och de struntar i att lyssna och läsa på. Synd! Allt i våra liv är nämligen politik. Från det att bonden sår sina fält och att brödet är i din hand, som du betalar för. Priset på brödet är vad politiker bestämt att det ska kosta. Ett parti som förstör Sverige eller snarare är en katastrof är Miljöpartiet. Helt galet parti. Så därför passar bilden med Vanish utmärkt här. Mp vill släcka ner Sverige. Du kommer tvingas fundera på vad du har råd med: Att brygga en kopp kaffe eller dammsuga. Så elen kommer bli en klassfråga tack vare Mp.   


Apropå det evinnerliga ämnet Afghanistan skrev Mattias Albinsson en rolig Twitter om detta fenomen.

Och ja, när jag läste de sista raderna kunde jag inte annat än hålla med honom.




Vad är allra värst inom våra myndigheter? Jo, det är "Tystnadskulturen". Den hotar allt som vi tror på eller har trott på. Myndigheter som ska fördela våra skattepengar till de mest behövande, vilket är miljarder, hotas varje dag på sina arbetsplatser och även i hemmet. Berörda anställda kan inte ens få stöd från sina chefer, vilket gör att jag tror att dessa antingen också är hotade eller involverade i klan och gängkriminaliteten. Det är värre än vad många tror. En stad som nu kartlagts är Göteborg och den är inte den enda staden med samma problem. Här har Anna Ekström gjort intervjuer och sammanställt en rapport som är en katastrofal läsning.

Här kan du läsa den. Den är på 32 sidor och kan vara jobbig för många. Den som gjort en drygt 20 minuter kort video, som både är lättsam och bildande i ämnet "Tystnadskultur" är Henrik Jönsson, som varje lördag morgon 08.00 skickar ut en video på Youtube i ett aktuellt ämne. Mycket bildande och intressanta inlägg.   

Nu tar vi lite nostalgi:

Här är jag och vår schäfer Lina och året är 2015. Vi är på Tjörn och detta var vår badplats i många år också Linas. Hon älskade att bada och Lina fick en sommar till men sedan, vid 10 år och 8 månaders ålder fick hon somna in. Och ja, vi saknar henne, men inte en ny hund. Det skulle vi aldrig orka med. Man ska bo bra och vara frisk för att kunna ge en

hund vad den har rätt till. Vi har inte heller några barn eller barnbarn som skulle kunna vara till hjälp om vi hade haft en hund. Så vi får nöja oss med att klappa andra vovvar och tycka om dem.











Under veckan som gått inföll den 19 augusti. Och hade min mamma överlevt cancern hade hon fyllt 88 år. Men tyvärr så avled hon den 9 februari 2011.













































































Här ett mycket fint collage som gjorts av Ute Persson på Tjörn och som blev mammas sista sommar. Det är Ute som fotograferat också.



Jag tog en långpromenad i veckan genom en del av Slottsskogen. När jag gör det väljer jag alltid en vardag och på förmiddagen. Då är det inte så mycket folk. Och nu när skolorna har börjat och semestrarna är slut för de flesta är det också lugnare. Om jag ska gissa så tror jag att Slottsskogen kommer vara överbefolkad inom 10 år. Varför? Jo, för att det byggs överallt och då försvinner väldigt mycket av gröna områden där folk har promenerat tidigare.

Det finns också något som heter Fruktlunden i Slottsskogen, där alla som vill får äta av frukten. Det finns också bänkar att sitta på för den som är trött.

Ett mycket bra initiativ från Gbg:s kommun.

Äpplen från samma Fruktlund, men de är små och såg inte ut att ha mognat ännu. Likadant med plommonen.






Vi tog en tur till Skärhamn, Kajen, och tittade hur långt de hade kommit med vår lägenhet. Den du ser på bilden är inte vår. Det huset ska vara klart för inflyttning nu i år i december, trodde en av byggarna som vi frågade.

Själv ställde jag mig med ryggen mot vår tilltänkta altan och tog ett kort på den utsikt som ska bli våran 2022. Och jag bara måste säga att jag älskar den.


Nu är det slut för den här veckan som gått och jag hälsar vecka nummer 34 välkommen.


Samtidigt passar jag på att tacka alla läsare och önskar er alla en härlig start på den nya veckan.

Ramona