Senaste teve-intervjun 2015

lördag 22 mars 2014

Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Twoo, Skype, StayFriends med flera sociala medier

Här är några av alla sociala nätverk man kan ansluta sig till.

Utöver Facebook, Instagram och Twitter finns också StayFriends, Twoo, Linkedin, Skype med flera.

Själv har jag valt Facebook. Den tycker jag är rolig, lätthanterlig och intressant. Dessutom kommer det jag skriver på FB per automatik in på Twitter. Praktiskt!

Då och då använder jag Instagram, eftersom när jag är ute och promenerar har jag med mig min iPhone och då kan det plötsligt dyka upp något som jag vill dela med mig. Klick! Och ut på nätet kommer bilden med några korta rader på Facebook, Twitter och Instagram, samtidigt. Mycket praktiskt!

Det bästa med FB är att det är gratis! Linkedin kostar pengar och jag är inte intresserad så till den milda grad att jag vill betala för ett kontaktnät. Samma med StayFriends, som ideligen skickar mejl om att den och den har skickat ett meddelande och vill du läsa hela meddelandet måste du bli betalande medlem. Nej tack!

Twoo verkar vara ett nätdejtingföretag som skickar ut spam och skickar också med jämna mellanrum mejl och berättar att den och den varit inne och kollat min profil, vilket jag finner väldigt underligt eftersom jag har inget minne av att ha anmält mig på den siten.

Skype är på många sätt ett roligt och fantastiskt socialt nätverk. Här kan du välja på gratis eller betala. Bra! Jag kan ringa upp min moster i Tyskland och se och prata med hela familjen samtidigt och kostnaden är bredbandsuppkopplingen. Superbt!

Jag har aldrig använt Spotify och saknar det inte heller. Kanske för att jag i min ungdom gick omkring med det som då kallades Walkman. Idag ett antikt värde. Nu för tiden vill jag höra alla ljud när jag är utomhus. Fågelkvitter och bilar. Njuter av tystnad och när jag är sugen på musik, tja då sätter jag på en CD- skiva eller slår på radion.

Man kan säga att på de flesta sociala nätverk kan man koppla in sig med Facebook, men då vill de ha ditt namn och din mejladress, sedan fylls mejlboxen med all skön skit! :)

Som sagt vill du mig något finns jag på Facebook eller på den här bloggen.

Ha det gott!

Ramona Fransson