Senaste teve-intervjun 2015

lördag 20 juni 2015

Hud och pälsförändringar på 9 år gammal schäfertik efter bortopererad livmoder och äggstockar på grund av inflammation

Vår schäfertik Lina, som är född 2006-02-06, opererades för livmoderinflammation i februari 2014, och efter det har hon förändrats totalt i pälsen och på huden.

Från att ha fällt två gånger om året, fäller hon inte alls längre. I februari i år upptäckte vi att hon hade som elefanthud i armhålorna, på frambenen. Det luktade hemskt och Lina kliades sig förskräckligt mycket.

Veterinären påbörjade en uteslutningsmetod, och hon fick medel mot skabb, medicinskt schampo, som vi badade henne i två ggr i veckan, puh! Hon väger drygt 42 kilo. Långhårig och renrasig. Till slut fick vi en dunderkur av antibiotika och det var det som hjälpte bäst. Till detta också kortisontabletter, Prednisolon Alternova 10mg, Torrfoder, Hypoallergenic Moderate Calorie, Royal Canin.

Men det är fortfarande inte bra och vi hade en schäfertik innan Lina också, som blev 10 och ett halvt år, med hudproblem, också långhårig. Den gången sa veterinären att det finns kvalster i allt torrfoder och då bytte vi ut det mot VOV på burk, Lisa, som hon hette, hade vare sig livmoderinflammation eller dessa hudproblem som Lina har.  När jag letar information om just bortopererade livmödrar på schäfer hittar jag inte en enda som haft problem liknande de Lina har. Antingen är Lina unik eller så har de andra hundägarna inte tagit upp detta som ett problem.

Lina har bruna fläckar på huden, som mer påminner om de som Dalmatinerna har, men hon har också skorpor och småsår som hon kliar på.
Lina får en kortisontablett om dagen och numera hundmat på burk.
 

Hennes humör är gott, hon skäller på andra hundar som hon ofta gör. Äter bra, dricker normalt, och leker gärna. Men det gör ont i oss när vi ser hennes päls och hud. Finns det någon som vet vad detta är? Är det någon med schäfer som känner igen sig?

Vi har varit hos veterinären så många gånger och jag känner inte att de kan hjälpa oss längre. Känns mer som om att de vill tjäna pengar, vilket är förståeligt, men jag vill hellre ha en frisk hund, än en hund under konstant veterinärbehandling. 
 
Så snälla ... vet du något? Känner någon igen det här? Skriv en kommentar!

Tackar på förhand!

Ramona Fransson