Senaste teve-intervjun 2015

lördag 20 mars 2010

Läs och ge en bedöming!

Hej alla!
Jag vill veta om du som läser nedanstående text och tittar på omslaget tycker att det du läser ger dig en bild av vad boken handlar om? Eller om du saknar något i texten?

Kanske svårt, jag vet... men det vore roligt om du som läser ger mig lite ledtrådar, om du orkar.

Hälsar
Ramona

Denna deckare är den femte, i en fristående serie, med spaningschef Greger Thulin, som arbetar på våldsroteln i Göteborg och bor i Skärhamn på Tjörn.


I Mord under Tjörn Runt börjar boken sin resa på berget Sumphuvet i Kyrkesund på Tjörn, där en av Sveriges mest berömda författare/förläggare, Lilly Gertzon tillsammans med sin make, Johan och döttrarna Fia och Åsa, har ett exklusivt sommarställe.


Samtidigt som en av världens största regattor pågår, Tjörn Runt, sitter Greger Thulin, hans sambo tillika arbetskamrat kriminalteknikern Charlotte Engman, kriminalkommissarie Katarina Linde på Sumphuvet, och ser ut över ett hav fyllt med båtar. Sirener ljuder i bakgrunden och åskådarna vänder motvilligt blickarna från havet för att se vad som står på, när polisbilar närmar sig berget.


Greger blir kontaktad av sin chef, polismästare, Stefan Kronfeld, som beordrar honom och de andra till huset, beläget på berget. Det har anmälts att Lilly Gertzon och justitieminister Bertrand Thom hittats döda, hand i hand, liggande på golvet i vardagsrummet. Dottern Åsa upptäckte kropparna tidigt på morgonen, efter att ha varit på fest i ett av grannhusen .

Johan Gertzon, som deltar i regattan, är försvunnen och kom aldrig till start. För varje steg framåt, som Greger tar i utredningen, tvingas han backa två, allt på grund av att chefredaktören för Mexpressen, Regina Thom, änka efter Bertrand, inte säger sanningen, eller av någon anledning inte får säga som det är. Katarina upptäcker att Lilly Gertzon slog igenom med debutboken, Jag gömde mitt barn, som är sann och tagen direkt ur verkligheten. Hon blir både nyfiken på Lilly Gertzon och om boken verkligen är sann? Kan bokens innehåll ha drabbat någon och till slut påverkat denne att ta hämnd?


Riskkapitalisten Levi Elbe och hans son Oskar, som är VD på SVT, har ett märkligt förhållande till Ella Goldman, ägare av Mexpressen. Katarina blir mer och mer övertygad om att det finns en kommandocentral inom mediesfären och vill gräva djupare. Greger har svårt för att tro på sanningshalten i boken, men till slut tvingar Stefan alla, som arbetar med fallet, att läsa den.


Två kvinnor försvinner på en resa med Stena Line, från Göteborg till Kiel. Det visar sig vara frun och dottern till Oskar Elbes bror, Ralf. Vad har hänt dem?


Lilly och Johan Gertzons andra barn, Fia, är gift med Oskar Elbe och styr honom med piska och morot. Fia har en hemlig älskare, som kallas Mannen. De har fått kontakt genom nätet och har kravlösa anonyma sexmöten. Men en dag får hon mejl, där hon förstår att Mannen vet vem hon är.


Greger Thulin och hans team blir mer och mer frustrerade. De ställer frågor som: Kan media köpa och fabricera sin egen sanning? Om man är nerlusad med pengar, kan man då möblera rättvisan efter eget tycke och smak? Ju längre tiden går, desto större blir misstron till uttrycket: Alla ska behandlas lika inför lagen. Är den ”tredje statsmakten” i själva verket den första och enda? Kommer Greger Thulin och hans team få fram sanningen?

Detta är osann och påhittad historia, som handlar om förlagsbranschens osynliga äktenskap med media och hur en enda bok kan påverka bokslutet.

P.s Om någon undrar vilken tidning i min bok som är konkurrent till Mexpressen, är det Aftonblocket.D.s


Nu kan du också lägga in om bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt.

Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Gott nytt år! Jaså, ni tror att jag blivit knäpp? Men det persiska nyårsfirandet inleds idag!

Människor med ursprung från Iran (Persien), Afghanistan, Tadzjikistan, Uzbekistan, Azerbajdzjan och Kurdistan firas det som kallas Nouruz  Det finns även kvarlevor i norra Spanien av det persiska nyårsfirandets eldfest. Musikologen Zaryab introducerade nouruz på den iberiska halvön redan på 800-talet.

Det judiska nyåret, Rosh hashana har en annan tideräkning och firades förra året mellan den 18-20 september.

Idag är det många som äter goda middagar och har fyllda kakbord med de allra läckraste godsaker.

Jag vill bara önska alla som firar: Ett Gott Nytt År! Ät och njut av livet!

Ramona

Önskar alla en härlig lördag!

Nu kan du också lägga in om bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt.

Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON