Senaste teve-intervjun 2015

söndag 6 maj 2012

Litterär agent från Paris sökte kontakt och jag min "tokiga kvinna" fattade nada!

Alla gör vi tavlor då och då, men det är inte alltid vi berättar om dem.

Den här tänker jag dock delge er. Kan inte låta bli och jag skrattade själv över min okunskap.

För snart fem års sedan, tror jag det var, ställde förlaget ut på Bok & Bibliotek i Göteborg, som det gör varje år. Då var allt så nytt och hysteriskt att vi definitivt inte hade någon koll eller möjligen lite koll på vad ett förlag ska ha för kunskaper.

Idag sex år senare har jag förstått att de flesta som startar förlag kommer ursprungligen från bok- förlagsbranschen och har mångårig erfarenhet. Men som sagt det hade inte vi då.

Det kom och kommer alltid fram många människor till montern och har frågor, som vi svarar på i den mån vi kan.

Idag när jag letade efter mejladressen till min kontakt på SKL, som jag behöver inför min nästa deckare, hittade jag ett visitkort som jag kände igen och framför mig såg jag en ung chic kvinna med fransk brytning. Nu läste jag för första gången vad som står på kortet och ser till min förvåning att hon är litterär agent. Hon sökte kontakt med mig, jag tog emot kortet och stoppade ner det i visitboken. Hahaha... då visste jag inte ens vad en litterär agent var för något. Sicken tavla... nåväl, jag har skickat ett mejl och är det fortfarande intressant så: Paris here I come!


Ramona