Senaste teve-intervjun 2015

måndag 22 november 2021

Veckan som gått! Nummer 46, 2021

Hej! Återigen inleder jag "Veckan som gått!" med en vinterbild så som jag vill att det ska se ut. Och just det här fotot togs den 19 november 2016. Så visst kan vi få snö om vi har tur.
Visst blir det halt och kallt, men så vackert att det gör mig andlös. 
Nu ska vi hänge oss åt könet, det som för en del tycks vara en social konstruktion, men bara när det passar in i deras världsbild. Socialdemokraterna slåss just i detta nu för att få Magdalena till statsminister och påpekar gång på gång att det är ju första gången Sverige får en kvinna som statsminister. Så nu är könet viktigast.
På fotot ser du tre välkända personer och alla är hänförda över att det är en kvinna som ska bli statsminister. Till och med så att Strandhäll (S) vill att Nooshi (V) ska tänka sig för och inte kräva för mycket inflytande och med det stoppa Magdalenas tillträde. Undrar just om personerna i fråga kan se hur barnsligt de beter sig?

För det första så finns det åtta partier i riksdagen med varierande stöd från väljare. Och vad vill deras väljare ha? Just det! Politiskt inflytande. Eftersom ni socialdemokrater gav bort Sverige till ett ett av de minsta och mest extrema partierna, Miljöpartiet, enbart för att ni skulle få behålla makten borde ni skämmas, men naturligtvis gör ni inte det. Jag har aldrig varit kommunist eller socialist men jag måste säga att det Nooshi gör borde varje partiledare göra. Föra fram sin politik, och ge väljarna så mycket som möjligt av det de röstat på.

Vad gäller socialdemokraterna har de tappat kompassen för många år sedan och de som idag röstar på S är oftast människor ute i förorterna eftersom bidragen till föreningar som startas i parti och minut där det mesta stavas " integration" kommer från S och V och även Mp.
Billboardskylten är så passande för Socialdemokraterna att jag kände mig tvungen att ta med den. Jag har fotograferat av den ur Henrik Jönssons utmärkta inlägg från lördagen den 20 november som bland annat handlade om hur S å ena sidan vill se könet som en social konstruktion men å andra sidan ser det kvinnliga könet som viktigast när det gäller att utse en statsminister. Personligen ser jag bara två kön, man och kvinna. Därutöver finns många sexuella läggningar och de har jag full respekt inför. Men vi ska inte ha att en minoritet bestämmer över en majoritet. Så fungerar inte en riktig demokrati, men detta att minoriteter ska ha mest att säga till om har S och Mp med Centerpartiet tvingat på folk på ett mycket fult sätt.

Nu till den dömde polismördaren, som i (s)tatsägd media kallas för den "17-årige pojken". Polismördaren dömdes till åtta års fängelse som med alla underliga rabatter bara blir ynka fem år, om ens det. Högst troligt är att fallet blir överklagat till hovrätten.

I TV4 nyheterna, som numera också (s)taten är delägare i fick den dömde polismördarens mamma uttala sig via tolk. Nu undrar jag följande: Hur kan det komma sig att mamman efter 17 år i Sverige inte kan prata svenska? Är hon förhindrad av sin kultur, religion att arbeta eller att gå i skolan och lära sig prata svenska? Mamman klagar över att hon inte fått hjälp av myndigheterna när hon bett om den. Men allvarligt talat var är hennes eget ansvar? Har hon inte varit med sin son från födseln? Vet hon inte hur ett barn ska uppfostras? I Sverige har vi något som heter föräldraansvar. Är det obekant?  
För mig så ser jag ett Sverige i förfall och de som bär skulden till förfallet tar inte ansvar för vad de ställt till med och kommer inte göra det heller. På grund av total förnekelse kommer inte heller vare sig skjutningar, bombningar, överfallsvåldtäkter, bilbränder eller all annan vansinnig brottslighet att sjunka utan tvärtom öka. Och som en del (s)tatligt anställda så kallade kriminologer konstant påstår, att det behövs satsas mera pengar är rena rama löjan.

Du kan leda en häst till vattnet men aldrig tvinga den att dricka. Vilket betyder att om så vi öste än fler miljarder över de "utsatta" områdena än vad som redan görs, hjälper det inte om de som bor där inte vill förändra sitt beteende och sitt sätt att leva. Visst, de kommer att uppskatta miljonregnet men det kommer inte att förändra något.

Sverige under 1940-50 talet var också fattigt med stor trångboddhet, men att barnen skulle ge sig på äldre, slå ner och råna dem var otänkbart eftersom de uppfostrades hemma och av grannarna. De fick lära sig att ha respekt för äldre och att kämpa. Det ställdes krav.

NU BYTER JAG ÄMNE!

På bilden ser du journalisten Joakim Lamotte som utropas till segrare efter att han utmanats att gå en match i thai-kickboxning. Många var de som hade hoppats att Joakim skulle åka på stryk, men vi var minst lika många om inte fler som blev överlyckliga att Joakim tog hem segern.

Här kan du läsa mer om händelsen om du vill. 

 

 

 

 

 


NU BYTER JAG ÄMNE IGEN!

Här ett skolfoto, som de togs på den tiden, och det är från Sjöboskolan i Borås. Jag tror att det var från när jag gick i andra eller tredje klass. Lärarinnan hette Ebba i förnamn. När jag tittar på fotot går det knappt att förstå hur otroligt mycket som har förändrats sedan jag var barn. Det som skapat förändringarna stavas teknik som iPhone, datorer och annat. Och som med allt som skapas är inte allt av godo.   

 

Visst är det här trädet vackert och stort? Nästan lika högt som åttavåningshuset bakom. Men i år, fotot är från 2016, så sågades trädet ner. Inte helt men i alla fall så pass att det inte kan göra någon skada.Och så här ser trädet ut numera.
Jag tror att trädet var runt 100 år eftersom allt som en gång fanns runt omkring var landsbygd en gång i tiden, men eftersom vi blir allt fler människor på jorden och alla vill ha tak över huvudet blev det trädet som fick stryka på foten.

Jo, så har jag julpyntat. Brukar göra det i mitten av november så får jag behållning av julen länge. Jag tycker om den traditionen även om jag är ateist.
Traditioner är värda att slå vakt om.

Gardinen köpte jag för sju år sedan i Stora Höga i en affär som inte längre finns kvar. Men jag tycker väldigt mycket om gardinen som sätts upp varje år sedan inköpet.


Återigen avslutar jag som jag började, med en vinterbild. Den här är tagen i Slottsskogen strax efter att man lämnat Sundshagsgatan och är på väg upp för en backe. 

 

 

Nu önskar jag alla en fin start på vecka 47 som också ger oss 1:a advent på söndagen den 28 november, vilket är en mycket trevlig dag där vi dricker varm glögg och äter pepparkakor.

Du får mycket gärna lämna kommentarer också anonymt men bara om du uppför dig artigt.

Vi ses om en vecka igen!

Ramona