Senaste teve-intervjun 2015

fredag 25 maj 2012

Deckarförfattarparty på Pontus By The Sea

Jag började i Göteborg med att ta ett foto på mig själv. Klämkäckt!

Tåget gick 14.42 från Göteborgs Central och var framme i tid, tro det eller ej, klockan 17.50
Det är slappt och skönt att åka tåg. Naturen svindlar förbi och det finns härligt mycket ljuvlig grönska att se i vårt vackra land.

Långa fräscha korridorer innan man kom till rummet.Hotellet var jättefint. Elite Palace hotell på St Eriksgatan 115, vilket gjorde att jag åkte tunnelbana för första gången på 39 år och kände faktiskt igen mig när jag kom upp från underjorden till Sankt Eriksplan, märklig känsla...
Hotellrummets utsikt på 11:e våningen.Badrummet.Och naturligtvis rökfritt, vilket väldigt tjusigt markerades av ett litet paket med nikotin sugtabletter. Mycket flott må jag säga!

En bit ifrån rummet fanns en balkong för oss nikotinister och utsikten var hänförande.


Och jag min virrpanna glömde packa ner tandborsten och tandkrämen, men lugnet infann sig omedelbart efter ett besök i receptionen, där fanns räddningen!

Nu taxi och adress Pontus By The Sea, läcker restaurang vid  
havet och belägen i Gamla Stan.


 Sorry Varg Gyllander, du låg inte ner på partyt, men bilden vill inte stå upp, trots att jag korrigerat den! Men detta är i alla fall party generalen i egen (liggande) stående person!
Jag ber redan nu om ursäkt för alla liggande foton som kommer i följd. Jag begriper inte varför de blir så här, för det är samma iPhone och samma läge på bilderna, men nån vajsing är det. Är ju inte direkt ett tekniskt geni!Inger Frimansson på höger sida nerifrån och bredvid i vacker röd klänning sitter Cecilia Helle.

Förlåt Anna! Anna Jansson med härlig illmarig blick och återigen, jag lovar vi stod upp allihop hela tiden.
Här sitter Anna rakt  upp i soffan och mannen i orange tröja är, har jag för mig är den ena delen av thrillerduon Dag Örhlund och Dan Buthler och här är det Dan. Baksidan med rosa överdel och svart kjol är Pernilla Alm.

Dan och hans skrivarkompis Dag gjorde en fantastisk insats i dag på Bokbytardagen. De skänkte bort hela den resterande upplagan av 17 000 böcker till förmån för Barncancerfonden. Detta ägde rum på Stockholms Centralstation och jag är övertygad om att de fick in en rejäl slant! Deras tidigare förlag Voltaire Publishing ( Kraft och Kultur) har i en av Sveriges tuffaste branscher, förlagsbranschen, haft det tufft och i stället för att rea ut böckerna valde Dan Buthler och Dag Örhlund att göra en insats som medmänniska. Fantastiskt! Stor eloge!
( ber om ursäkt att jag skrivit fel namn på förlaget tidigare)
 Skål Annika Sjögren! Annika skriver deckare och utgår från Härnösand där hon bor, men mer eller mindre halva släkten bor i Stockholm där Annika tidigare var bofast.


Vi var så många och här följer en del av namnen som inte kom med på bild i min iPhone:


Åsa Lantz
Mari Jungstedt 
Carin Gerhardsen
Kristina Appelqvist
Magnus Zaar
Håkan Östlundh
Christoffer Carlsson
Susanne Boll
Viveca Bergstedt Sten ( Är en av få urstockholmare sedan generationer och för alla med fördomar om stockisar, glöm det! Viveca är görtrevlig!

Jag har säkert missat nån men vi var såååå många och det var sååå kul! Och det som ska bli så himla härligt är att det dröjer inte mer än till september innan vi ses igen på Bok & Bibliotek i Göteborg! Tack alla ni goa!


Ja, sedan var det där med hemresan. SJ är ett ju företag för sig, det vet alla som åker tåg i Sverige. Innan avgång, 09.21, blev det av okänd anledning, just då i alla fall, strömlöst på centralen. Och jag säger då det, vilken himla tur att alla i boende och besökare i  Sverige förstår och läser svenska, för det är det enda de kan som arbetar på SJ. Eller så är det så att SJ:s VD är den stora idioten på det här företaget och det tror jag mer på... För annars skulle säkerligen all information inte bara språkas och upplysas på svenska!

När speakern berättar att på grund av strömfelet ska ni som har bokat tåg 427 på spår 11 bege er till spår 18a och där ta tåget, kom en engelsman fram till mig och undrade vad som stod på. Jag kan engelska!

Jan Forsberg slutade som VD för SJ den 2 april och istället är det Jan Olsson som är vikarie. Lika kassa båda två om du frågar mig. Fotpersonalen däremot, är de som gör jobbet!

Ha en härlig pingst!

Ramona