Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 1 april 2010

Nu ber Fastighetssverige Anna Maria Fuxén, dotter till Axelius, om ursäkt!

Om du inte läst mitt tidigare inlägg om mångmiljonären Akelius bråk med sin dotter har du det här!
Anna-Maria Fuxén, dotter till Akelius, fick bilden av att vara en bortskämd rikemansdotter!

Jag bidrog kanske också till detta och då ber jag om ursäkt för det. Anna-Maria var sjysst nog att mejla mig om att familjen Fuxén nu har fått en ursäkt för att familjen dragits ner på en nivå som inte är vare sig sjysst eller sanningsenlig. Om detta kan du läsa här!

Nu vore det ju tacknämligt om media tar upp ursäkten i samma stora rubriker. Eller?

Hunden på bilden skall symbolisera: Nu mår jag finfint!

Ramona

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här finns mina titlar på nätet.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Snoppen och krucifixet i ena handen och i den andra handen... Ja, var är den?


Påven har nog känslan av att ha hamnat i helvetet, fast det råkar befinna sig på jorden.

Katolicismens präster, biskopar och församlingar är i upplösning, efter de besked som står som spön i backen. I USA har 11 000 barn, pojkar och flickor hävdat att de utnyttjats sexuellt från perioden 1950 - 2002, läs artikel på Sourze av Carl Olof Schlyter här.

USA, Tyskland och Irland är ju kända fästen för katoliker. Där är det celibat ( inget sex och samliv är tillåtet) som gäller för de som viger sitt liv åt den katolska kyrkan. För att inte glömma bort ett av de viktigaste ändamålen, förutom att älska Gud och Jesus: Glöm fri abort!

Ja, så var det där med att förbjuda vuxna fertila och virila män från att älska och ha sex. Hur smart är det? Lika smart som att åka på safari genom Sahara och ha glömt ta med vattenflaskorna.

Om du undrar över varifrån bilden av snoppen kommer, är det från sexlekshopen himmelriket. Är inte det ett passande namn på sexshop?

Vad den katolska kyrkan producerar är en mängd hysteriskt kåta präster, som ska sitta i en biktstol och lyssna på bekännelser, som kan handla om allt. Kanske sitter även unga pojkar/flickor och berättar om sina trånande kärlekstankar, vilken är en naturlig livsstig, fylld av sensuell, sexuell kärlek, svek, familj och allt annat på vår resa som en dag tar slut.


Jungfru Maria, som blev befruktad av Gud och därmed födde Jesus. Maria är symbolen för den "rena obesudlade kvinnan". Att hon bedrog sin make, Josef, med en annan man, Gud, kommer liksom aldrig upp på agendan.

Livet är heligt, därmed är kvinnan förbjuden att göra abort, även om hon våldtagits. Är det därifrån det kommer, att Maria blev våldtagen av Gud och därmed födde Jesus? Eller står det i Bibeln att Maria var med på noterna?

Inom katolicismen är det mannen i familjen som är vikarierande Gud Fader. Kvinnan kommer på plats nummer två. Jag är, om du inte visste det redan, humanist och tycker att alla religioner sätter kvinnan på andra plats. Hon ska vara oskuld, hon får inte göra ditten eller datten, hon ska vanka x-antal meter efter mannen, tiga i församlingen, inte abortera ett barn och bla...bla... bla...

Nej, det är hög tid att modernisera religionerna. Vi vet så mycket mer i dag än vad människan hade en aning om för hundra år sedan. Varför kan inte religionerna hänga med i utvecklingen? Varför har religionerna fastnat i medeltiden? Människan är en fri varelse, som behöver kärlek, uppmuntran, arbete, utbildning, trygghet och pengar, och de enda inom världsreligionerna som får allt detta, är männen som styr inom respektive världsreligion. Kvinnorna tvättar deras kläder, föder deras barn och sköter hemmet.
Uråldrigt!

Nej, det är dags att avsluta stenåldern och främja framtiden. Påven får ta och börja med att kliva ut i världen, se vad som gör att det överhuvudtaget kan finnas ett Vatikanen, den rikaste staten i världen. Jag kan lova att anledningen INTE är att katolska präster avstår från sitt sexliv.
Förresten hur är det med nunnorna? Hur många av dem har förhållanden inom klostret? Eller besöker de himmelrikets webshop?

RamonaHär kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här finns mina titlar på nätet.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Böcker blir omslagspapper och presentpåsar.


Ja, gamla ja! Nej, helt nya som inte blev sålda till rätt pris!

Nedanstående text är tagen ur en artikel av tidningen Svensk Bokhandel:

"Uppåt tre miljoner böcker per år hittar aldrig någon läsare. De mals ner och blir nytt papper. Det är en känslig fråga för förlagen.

Schaktmaskinen släpper en skopa Harry Potter på golvet med ett brak. Två lass broschyrer och tidningar landar ovanpå. Föraren blandar och rör med skopan i högen innan han skyfflar ner alltihop på transportbandet som leder in i rivaren. Under ett helvetiskt larm tuggas författarnas mödor till grovhuggen konfetti."  Mer av artikeln läser du här.

När till exempel en känd författare ska släppa sin senaste bok har rättigheterna dels sålts till andra förlag utomlands, (att sälja två miljoner ex i Tyskland är t.ex. inte ovanligt för Nesser, Mankell ) och i Sverige trycks det kanske upp 200 000 ex, som sedan distribueras. Bokias inköpsgrupp bestämmer sig för att köpa in den centralt och det betyder att samtliga Bokiahandlare har den i sin bokhandel.

Nästa gång du stiger in i en bokhandel kanske du tänker på det. Precis när du kommer in står vissa författares böcker i högar innanför entrén och fångar ditt intresse. Samma författare har oftast också suttit hos Lotta Bromé i P4 Extra, i SVT:s Go´kväll, morronnyheterna, och i TV4, även dags- och kvällstidningarna har haft artiklar om boken och författaren. På det här sättet har intresset för boken väckts.

Men ibland spelar det ingen roll hur många miljoner som satsats på reklam, boken säljer inte alls de volymer som förlaget tänkt sig. Då kan förlaget antingen komma överens med t.ex. Bokia att de sänker priset radikalt på boken i samband med rean. Skulle det också bli fiasko har samtliga Bokias bokhandlare rätt att skicka tillbaka samtliga osålda exemplar och få pengarna tillbaka.

Det blir en hel del långtradare som varje månad åker fram och tillbaka, packad med böcker.

Ytterligare några rader ur SVB Pappret överlever boken:

"Men de som fått sin dödsdom från förlaget skeppas med lastbil över till HA Recycling. Där i det virvlande dammet ligger Harry Potter och dödsrelikerna vid sidan av Marika Kolterjahns När kommer du tillbaka, Mary Flanagans Vild vitlök och Dick Harrisons Tankar om historia.

Hylte Bruk betalar 650 kronor per ton för resterna. Om varje bok väger ett halvkilo går det 2 000 böcker på ett ton – vilket ger 33 öre boken. Ett sorgligt kvitto på spilld möda." Slut citat.

Den här artikeln är ytterligare en anledning till varför vi är prenumeranter på Svensk Bokhandel. Det här hade jag aldrig fått läsa en rad om i en dags-eller kvällstidning.

Ha de
Ramona

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här finns mina titlar på nätet.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON