Senaste teve-intervjun 2015

söndag 28 mars 2010

Vi ser det vi vill se och hör det vi vill höra.


Det är enklare att blunda och låtsas att allt är som det ska. Men så fort du öppnar ögonen blir det ingen skillnad om du inte väljer att se.

Varje dag går det att lyssna och läsa om vad som händer, alltför många orkar inte längre. Dom väljer en bra låt. En bra film, eller bok. Stänger ute omvärlden för den är för stor, innehåller alltför mycket elände.

Kan vi bära världens problem på våra axlar? Ja om vi vill gynna Astra Zeneca och proppa i oss lugnande medel, men inte om vi vill leva det enda futtiga liv vi har.

Jag kan inte rädda miljön, inte heller alla våldtäktsoffer, inte heller varje bortsprungen hund, inte varje barn som växer upp under vidriga förhållanden, inte heller kan jag halshugga varje girig bankir, inte heller hänga ut varje misstänkt och dömd pedofil, inte heller handla på ICA på kredit. Så vad jag kan jag då?

Jag kan vara sjysst mot mina nära, kära och medmänniskor. Inte svårt alls! Jag kan hjälpa dom som finns i min närhet. Jag kan skriva på min blogg och inte vara elak. Även om det finns dom som inte gillar det jag skriver, och det är en gång så att man kan inte bli populär i allas ögon om man har en åsikt. Men jag står för mina, så länge jag inte blir överbevisad, då backar jag mer än gärna och säger förlåt jag hade fel.

Jag skriver det jag tror på och att ha en åsikt är alltid kontroversiellt, speciellt när det gäller inställningen till våldtäkt. I de flesta fall är det bara två personer inblandade i en våldtäkt. Offret och förövaren. Sällan eller aldrig står det en kö av vittnen och ser på. I dagens läge får lagen lita till dna och vem som har störst trovärdighet. Trovärdighet är att INTE ljuga. Därför är våldtäktsmål det svåraste som finns och det har inte blivit enklare i och med att flickor/kvinnor ljuger om det.


Jag har en enda uppmaning till dig som läser och skriver i bloggar. Ljug inte och våga vara ärlig. Har du mod får du också respekt. Lyssna men ifrågasätt, hamra inte ner hatet, det gör ingen lyckligare allra minst dig själv!

Ramona

Nu kan du också Lägga in om bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt.

Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt Poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina Samtliga böcker:

AdLibris
Bokia
Bokus
CDON

Debutant porträtt är ett måste i tidningen Svensk Bokhandels bokkatalog!


Man brukar kalla bokkatalogerna från Svensk Bokhandel för bokhandlarnas bibel. När vi började i förlagsbranschen kom det ut två kataloger. En med vårens och en med höstens böcker. Barn-ungdom och vuxen litteratur.

Vi är också prenumeranter på tidningen, eftersom allt som händer inom bok och förlagsbranschen inte ges utrymme i daglig press. Det gäller att hålla sig á jour.

I bokkatalogen Sommarens böcker, som kom ut den 26 mars, var Glenn Forrestgates debutantporträtt med.

Klickar du på bilden blir den läsbar.

I morgon kan du lyssna på Glenn Forrestgate när han blir intervjuad av Erik Blix, i P4 Extra.

På tisdag den 30 mars är det dags för Glenn Forrestgate att bli intervjuad av Malou, som också har bjudit in Pelle Billing. Lycka till!

Glenns bok kan du köpa i en bokhandel nära dig eller hos samtliga näthandlare. När mardrömmen blev sann kommer också inom kort ut som E-bok.

Du kan också gå in på Glenns blogg, han är kolossalt modeintresserad, har alltid tips på det senaste i klädväg på sin hemsida och var du kan köpa det.

Ramona Fransson
anomaR förlag


Nu kan du också Lägga in om bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt.

Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina böcker:

AdLibris
Bokia
Bokus
CDON