Senaste teve-intervjun 2015

söndag 21 mars 2010

Äntligen blir det billig sjukvård!

Alla som någon gång under det senaste året besökt en läkare på vårdcentral, (kostar mellan 100-300) eller åkt ambulans, (kostar 300-400) eller varit på akuten (300-400) eller varit tvungen att ligga inne på sjukhus, vilket också kostar mellan 80-100 kronor per dag, vet som sagt att det kostar pengar!

Inget är gratis här i livet, inte ens att dö, bara för den som ligger i kistan är problemen över. För alla ovan jord, startar de med gasen i botten.

För de som svär över kostnaden och inte vill tro på att det var bättre förr, vill jag gärna berätta att 1976 kostade det inte ett enda öre att vårdas på avdelning det första året. Tolv månader gratis vård.
I dag kostar samma vistelse mellan 29 200 - 36 500, så säg inte att det inte var bättre förr! Snart kommer politikerna säkert på att det blir billigare att flytta vården från Sverige, eller?

Ramona

Nu kan du också lägga in om bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt.

Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

120 miljoner elcyklar! Kineserna är på "G"

När jag tänker cykeltur, tänker jag mig en stilla tur på en landsväg, doften av nyklippt gräs, syrener och mylla. Framme vid målet, en strand, klippor och en lättjefull stunds avkoppling.

Nu vänder vi blickarna till Kina, största landet i östasien och med en befolkning på 1,3 miljarder människor. Du fattar väl att inte Globen räcker till för en konsert!

Där i olika provinser, byggs det nu så ini i helvete. Bönder säljer ( tvingas sälja) sin mark för här ska det bli städer, med mycket vägar, köpcentrum, butiker, sjukhus, skolor och universitet.

Tänk jag känner igen det här! Jag har hört det förr. Då handlade det om Sverige.

Kineserna drömmer om en Lexus, men i brist på annat köps det elcyklar som aldrig förr. Bättre miljöval om man jämför med bil, men sämre om man jämför med vanlig cykel, eftersom 120 miljoner batterier, innehållande bly, ska stoppas någonstans, när de tjänat ut. Och innan jag har skrivit färdigt det här, har det säkert sålts ytterligare några tusen sprillans färdiga elcyklar.

Kan man tänka sig att skicka Maria Wetterstrand till Kina?

Personligen tror jag det jag alltid trott, oavsett om vi sopsorterar och tvättar ur tetrapak med mjölk och stoppar dem i rätt tunna, och det är att jordens resurser kommer att ta slut, på ett eller annat sätt, men hur många år det tar innan moder jord ger upp på grund av mänsklighetens girighet och vansinne, är inte jag kvinna att yttra mig om.

Men jag är säker på att det dröjer flera hundratals år... och jag tror inte att Maria Wetterstrand kan stoppa framfarten, eller någon annan miljöpartist heller för den delen. Under tiden sopsorterar jag, som den goda medborgare jag är...
Fast jag har bil! Den måste jag ha för att forsla bort allt jag sorterat.

Ramona

Nu kan du också lägga in om bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt.

Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON