Senaste teve-intervjun 2015

måndag 22 augusti 2011

Glaciärerna behövs! Någonstans ska alla miljarder människor bo!

Glaciärerna smälter! Ja, och istiden är förbi... för någonstans skulle ju människor bo!

Så är det nu också verkar det som. Vi blir bara fler och fler människor på moder jord och någonstans ska alla bo, äta, arbeta, sova och ha sin fritid.

Människokroppen har en temperatur på i snitt 37 grader, miljoner och åter miljoner människors värme gör också att jordens temperatur stiger, det är i alla fall jag övertygad om.

Fler och fler kineser kör bil, har elcyklar, äter ägg, dricker vatten, vill ha kylskåp, frys, platt-tv, mobiltelefoner, ja you name it! Och kineserna är cirka 1,5 miljarder och det föds antagligen ett barn i sekunden eller mer, vad vet jag. Men det är inte bara kineserna som blir fler!

År 1920 fanns det 1 860 miljoner människor och 2010 fanns det 6 790. Jag var ganska ointresserad av matematik, men för mig är det hela logiskt. När 1 860 miljoner människor har ätit och därefter går på toaletten och spolar ner skiten eller gräver ner den, gör det inte så stor skillnad på klimatet, men när 6 790 miljoner gör detsamma, är det Vänern som försvinner vid spolningen!

Alltså, som jag ser det måste vi människor antingen sluta föda barn, dö vid 40 års ålder eller helt enkelt gå upp i rök om jorden temperatur ska sluta stiga och hur realistiskt är det?

Ramona


Om du har tänkt dig att gå på Bok & Biblioteks mässan föreläser jag om min fakta- och självbiografiska bok "Ändhållplats Sverige" på fredagen den 22 klockan 14.30!


Här kan du provläsa "Ändhållplats Sverige" som släpps den 22 september i inbunden form, Mp3 direktnedladdning och som e-bok.


"När mardrömmen blev sann" av Glenn Forrestgate på Adlibris

"Grattis, du ska bli pappa" Adlibris Bokus CDON (planering pågår inför andra upplagan, första börjar ta slut! Kallas succé!)


Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare. (Gillar du inte göteborsk dialekt ska du inte lyssna!)


Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.
Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt
Load2hear.
Mobook
Storytel