Senaste teve-intervjun 2015

måndag 19 maj 2014

En mångårig dröm har gått i uppfyllelse för mig! Att bli sommarpratare i radio

Under många år hade jag glädjen att få vara med i P1 i ett program som hette "Klarspråk". Inte att förväxlas med dagens "Ring P1". Klarspråk sändes varje dag i tio minuter och där fick alla som ville prata in en åsikt på band genom att ringa ett visst telefonnummer. Under massiva protester lades Klarspråk ner den 9 januari 2004 och ersattes med Ring P1.

Producenten för Klarspråk tyckte uppenbarligen om mina inlägg för jag var en av dem som fick prata in en nyårshälsning som sändes på nyårsafton och det gjorde mig väldigt stolt.

Jag har alltid gillat att lyssna på olika program på P1 och ett av dem är " Sommarpratare", självklart är inte alla personer lika intressanta, en del har jag aldrig hört talas om och andra är välkända och roliga.

I vilket fall visste jag naturligtvis ingenting om hur urvalet till detta program gick till. Trodde faktiskt på fullt allvar att vem som helst kunde få chansen. Hahahaha... Så när jag skulle fylla 50 år 2006, skrev jag ett brev till Sommar i P1 och erbjöd mig att bli sommarpratare ... Behöver jag berätta mer? Nä, tänkte väl det ...

Åren har gått och jag har vid några tillfällen försökt komma med som " en av dem som får tävla om platsen". Det gick inte så bra det heller. Numera har jag förstått att det är en gigantisk status att få vara med i Sommar i P1, så till den milda grad att en del kändisar faktiskt skriver till producenten Bibbi Rödöö och är oförskämda, förbannade och inte har ett dugg förståelse varför just de INTE blir tillfrågade att få vara med.

Nåväl, jag har i alla fall fått min dröm att gå i uppfyllelse, att bli en av de utvalda till sommarpratare. Jag håller på att skriva manuset och väljer musiken. Så vansinnigt roligt! Programmet kommer att sändas i Radio 88 Partille   och man kan enkelt lyssna på kanalen över nätet. Datum för sändningstillfället har jag inte än med det kommer ... var så säker ...

Ramona