Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 26 januari 2010

Zlatans autograf och resten av Svenska landslaget


Ja, det här min käre makes, Thommy, stolthet!

Hela 2008 års svenska landslagets autografer!

Själv minns jag 1994 när Sverige tog brons och den gigantiska festen efteråt. Hela Göteborg stod på fötter och på Liseberg var det knökat framför stora Scenen där vi hyllade laget och roade oss hela natten...

Annars är jag väl inte direkt sportintresserad.

Men visst det är jädrans kul att ha allas autografer och vem vet någon gång kanske tavlan blir värd en hacka!

Ha dé

Ramona

Barn till varje pris, eller?

 Att "skaffa" barn tillhör normen, ungefär som att utan barn är det inte en familj. För mig började längtan efter att få barn redan i tonåren och följde med mig hela vägen.

Men till slut var det inte en längtan längre, jag blev besatt! Tanken på att bli med barn fanns från det att jag vaknade på morgonen tills att jag lade mig för natten.

Tempkurvor hörde snart till vardagen. Schemalagda samlag och utbrott vid mensen. Provrörsbarn skulle bli räddningen, det var jag övertygad om. Vi fick tre försök och avstod det tredje av ren utmattning. Idag är jag för länge sedan "kärring" och klimakteriet kom som ett brev på posten.

Idag vet jag vad det vill säga att längta och försöka bli med barn till varje pris. Men jag vet också något helt annat och det är att få barn är inte allt, livet är nämligen fyllt av överraskningar.

När du blir gammal, trött och kanske till och med sjuk finns det inga garantier för att ditt barn, eller något av barnen om du har fler, ska komma till undsättning. Inte för att du varit en taskig mamma/pappa utan enbart för att barnen kanske bor på en annan kontinent, eller ibland räcker det med en annan stad för att det ska bli problem.

Det jag skulle vilja är att samtliga ofrivilligt barnlösa får likvärdig behandling oavsett var i landet man bor, det vill säga tre IVF =provrörsbarnförsök, inte som nu att i vissa landsting får du ett försök, i vissa två. Det skapar en långvarig frustration och eftersom vi vet att det inte går att få en rättvis värld kan åtminstone politikerna, som alltid tjatar om rättvisa, göra en enda ynka insats och det är att ge en RÄTTVIS reproduktionsvård, för detta kan man göra rättvist, om bara viljan finns.

Det är som inskriptionen i min självbiografi i ämnet:
Att få barn är en del av livet och ett liv utan
barn är annorlunda men aldrig meningslöst.

Nu vet jag att det jag skrev är sant och jag hoppas att det kan vara till någon tröst för alla er därute som kämpar.
Sedan går det jättebra att ha hund istället! Eller annat husdjur som tar ens tid i anspråk.

Må så gott det går!

Ramona

Titeln på min själbiografi är: Älskling, vi blir inte med barn


REKLAM för mina böcker...

Här kan du köpa mina fyra pocket till ett pangerbjudande fyra pockets för 119:- inkl.frakt


Från Elib kan du klicka till dig ditt bibliotek var du än befinner dig och låna alla mina böcker som elektroniska (e-böcker). Ladda ner dem till din dator, mobil eller om du har en läsplatta, alldeles gratis!

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON