Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 8 augusti 2012

Fredrik Reinfeldt är ... ja, var är han... Sveriges statsminister?

Sveriges statsminister är som bortblåst. Försvann han i regnet som öst ner i månader eller i blåsten?

Det finns säkert folk som vet vart han tagit vägen, men nog är det märkligt att han inte synts till eller hörts av på veckor, kanske mer än en månad.

Semester? Nej, en statsminister har aldrig ledigt, det är det som är hela grejen med att inneha makten och ta emot goa arvoden från skattekistan. Där mycket pengar flaxar iväg till ingenting, verkar det som.

Annie Lööf, från centern, verkar ha haft fullt upp med alla utsvultna politiker, tjänstemän och sig själv, som gör sitt bästa att spara sina arvoden och istället sätter sprätt på skattepengar.

Generaldirektörer som faller ner i elefantkyrkogården blir fler och fler. Alla behåller de sina höga arvoden ( läs skattebetalarnas pengar) och sitter ut tiden med att strosa runt i olika statliga byggnader, drickande te och kaffe, småprata lite, och då och då åker de ut på så kallade uppdrag, som i princip vem som helst kunde ha utfört. De får alla fina, underliga och betydelselösa titlar, som antagligen trycks upp på små fina visitkort.

Ja, vår värld har verkligen blivit avstjälpningsplats, inte bara för sopor från mafiosons Neapel, som köps upp av Fortum. Naturligtvis är de medvetna om maffians inblandning i soporna, men de väljer att spela dumma och rakar ner pengarna i plånboken. Jag kan varmt rekommendera boken " "Gomorra" en resa i Camorrans land av Roberto Saviano, där han avslöjar allt som handlar om sopor och livsfarligt avfall. Den borde gubsen och tanterna läsa på Fortum och andra som tjatar om klimatförändringar och hur viktigt det är med sopsortering.

Världen är fullständigt dränkt i vapen av alla de slag, granater, landminor, kemiska vapen, tanks, bomber, handeldvapen m.m. droger, människohandel, sexslavhandel, men det är ju en himla tur att våra politiker tillsammans med folkhälsoinstitutet funderar på att förbjuda rökning på uteserveringar i Sverige. Det känns verkligen riktigt sunt och framför allt jätteviktigt!

Undrar förresten när det kommer avslöjande reportage om vad personalen på folkhälsoinstitutet egentligen gör av med våra skattepengar på. Kanske inte så sunt!

Ps. Vill du lyssna på något riktigt kontroversiellt på TV4 ska du slå på den 07.45 i morgon den 9 augusti. Då kommer du att få lyssna på Christian Sörlie Ekström, författare till "Hur mår egentligen våra barn?" som debatterar med Cecilia Chabrowski, f.d. F! ledare, och det han vill är att vi ska sätta oss ner allihop och ställa frågan: Hur mår egentligen våra barn? Och vad kan vi göra för att få dem att må bättre? Christian har ett förslag på en lösning och den är "grymt" kontroversiell. Vågar du lyssna? Ds.

Ramona