Senaste teve-intervjun 2015

tisdag 7 april 2009

Är Wanjas pension hindret för avgång?

Wanja Lundby-Wedin håller sig krampaktigt fast vid LO-ordförande posten. Visserligen med hjälp av sina kompisar som kallas "medlemmarna".


Det är de andra ordföranden i Kommunal, SECO, Metall, och vad de nu heter, som påstår sig ha förtroendet kvar för Wanja. När jag var sjukvårdsbiträde tvingades jag in i kommunal, men eftersom jag inte tyckte om vad facket stod för på den tiden heller, engagerade jag mig knappast.


Det är ENBART de som engagerar sig i facket och går på dess möten som väljer en representant. Denne representant kommer i sin tur att lägga sin röst på den tilltänkta kandidaten till ordförandeposten i respektive fack.


Det fungerar likadant inom politiken. Samma så kallade demokratiska val.


Även om du betalar medlemsavgiften till facket får du inte vara med och rösta med mindre än att du engagerar dig. Om du däremot är medlem i ett politiskt parti och har betalat din medlemsavgift har du rätt att föreslå en kandidat och även rösta på de som till slut får flest röster, om de inte som i KD blir bortplockade av nomineringskommitteén.


Nåväl, skit samma, nu tänker vi oss att Wanja hade avgått. Vad hade hänt då? Jo, just det, Wanja Lundby-Wedin har garanterat också en pension och hur mycket är en på då?


Bara tänk att Wanja pension kostar X-antal miljoner, sicket jävla liv det skulle bli! Det skulle dränka sossarna fullkomligt, oavsett hur många livlinor som än kastades ut. Är det Wanja pension som är hindret för avgång?

P.s Skriv på för Elisabeth Hermons upprättelse i Expressen. Nu är det 200 underskrifter och det blir fler om du också skriver på. Länken är till höger.D.s

Min senaste deckare Lyckhjulet är ute och mina andra böcker finns numer i pocket från 39:-

Besök din näthandlare och läs mer om det: