Senaste teve-intervjun 2015

fredag 20 september 2013

Vem bryr sig om världens mest hjärntvättade folk?

Vem bryr sig om världens mest hjärntvättade folk? I vårt hjärta gör vi alla det, alla utom världens rikaste ledare i länder såsom, Kina, USA, Sydkorea med flera.

För en sak är att känna vad hjärtat säger, men en helt annan när vi pratar om plånboken.

I Nordkorea finns cirka 25 miljoner människor. Av dessa är det cirka 24 miljoner som går hungriga varje dag. Miljoner barn tvingas se på avrättningar när de är åtta eller nio år gamla. Varför undrar vi som lever i ett fritt land. Vad är väl bättre än att styra sitt folk med skräck?

Hur många gånger har vi läst om problemen med mellan Syd- och Nordkorea? Jag har tappat räkningen. Skulle Kina eller Sydkorea ta hand om 24 miljoner hjärntvättade, utsvultna människor? Aldrig! Varför? För att deras befolkning skulle rutscha nerför ekonomikanan in notime. Sydkoreanerna välfärd skulle strypas lika enkelt som en fisk på en krok. Det talas om den arabiska våren, som numera är den nya istiden. Iran vill medla med Syrien. Tjusigt! En galen diktator ska prata med sin likasinnade. Kanske fungerar det! It takes one to know one...

Men faktum kvarstår, idag år 2013 finns ett land som ingen bryr sig om. Där finns barn som aldrig någonsin blir älskade. Barn som föds av en enda anledning, till slavar för en ful padda som ärvt makten av sin far, som också var ett svin. Till det här landet når inte ens baksidan av Röda Korsets flygblad. Hit kommer inte solen och lyser upp deras liv. Hit kommer solen för att bränna sönder deras redan uttorkade själar. Men vem bryr sig?

Ramona