Senaste teve-intervjun 2015

söndag 3 maj 2009

Aftonbladet och Expressen måste vara tokiga!


Idag är det söndag och då kostar vi på oss två kvällstidningar (kommer ut klockan 09.00). Det fick bli GT, eftersom vi bor på Tjörn sex mil norr om Göteborg, och en Aftonbladet för att få reda på vad 08:na pysslar med.


Framsidan på Aftonbladet: "Det kallas familjetragedier. Det handlar om mord och dråp. Vi har kartlagt 153 kvinnor som dödades av en man som de älskat- och litat på.

Journalisterna som bevakar detta är Kristina Edblom och Kerstin Weigl, kvinnan som fortfarande tror att Gömda och Asyl är sanna historier. (Halleluja) Fast det beror antagligen på att hon är författare till Mias andra sagoböcker, som numera inte står under rubriken fakta utan skönlitteratur.


Framsidan av GT: Gifta kvinnor i unik undersökning: Så är vi otrogna.


Inte direkt samma ämne, men ändå kan de höra ihop vid tillfällen där kvinnan/mannen är fyllda med sprit, tappar balansen och ramlar ner i en annan säng än sin egen. Många är de män och kvinnor som slagits ihjäl på grund av svartsjuka. Min moster än en av de kvinnor som 1968 höggs ihjäl av sin make på grund av svartsjuka. Hans motto löd: Får inte jag dig ska ingen annan ha dig!


Att chefredaktören på Aftonbladet är ute och badar naken, begriper man när han jämför debatten om Gömda med det tidningen nu ska sysselsätta sig med. Det är precis lika viktigt att debattera vad en journalist skriver och kallar för sanning, som det som händer i vår vardag.


En lögn förblir en lögn även om du upprepar den till dödagar och böckerna Gömda och Asyl är lögner oavsett vad Aftonbladet/Expressen än skriver om.


Dessutom bidrar inte vare sig Aftonbladet eller GT/Expressen/Kvällsposten till att det blir ett bättre klimat för vare sig kvinnor eller män. Och har man dessutom en person som heter Alex Schulman bland personalen borde man söka för det problemet.


Bäste Jan Helin om du och din tidning ska skrapa upp unset av trovärdighet är det hög tid att ta itu med journalister och journalistiken. Det är dags att sopa rent framför sin egen dörr, tycker jag!


Kvinnor är lika jävliga eller snälla som män, där har vi uppnått fullständig jämlikhet. Detta borde samtliga kvällstidningar skriva om.


Men av någon underlig anledning vill samtliga chefredaktörer som är män, framställa kvinnor som offer för sitt kön. Är ni alldeles flummiga eller? En person bestämmer själv om denne vill vara ett offer eller inte.


Det finns ett undantag och det är när man har föräldrar som styr över ens liv och tvingar en att gifta sig med en okänd man. Vid vägran kan föräldrar eller släktingar mörda dig. Dessa unga kvinnor och män behöver hjälp. När dessa kvinnor eller män blir mördade kallar jag det hedersmord.Jag rekommenderar varmt alla journalister som skriver om jämställdhet att läsa Daddys blogg idag, där han berättar om mamman till baby Thor. Han har läst hennes blogg...

Förresten borde ni läsa inte bara Daddys blogg utan även fler som skriver sina historier och där är det inte bara män som slår kvinnor, utan också tvärtom...


Konstigt att inte en enda tidning vågar ta upp kvinnors våld mot män. Vad är ni rädda för? Att en kvinna ska slå er med stekpannan eller brödkaveln i huvudet efter arbetsdagens slut?Usch, vad trött jag är på alla dessa morronkvällstidningars smetande sura fläskmeny där de ständigt sviker läsarna från att ta upp anständiga ämnen i sin utgivning. Detta kommer bli deras begravning...
Skit i tidningarna och läs något som är underhållande, spännande och fyllt av fria fantasier! Läs mina deckare! Eller min självbiografi, Älskling, vi blir... som handlar om kampen att bli gravid, nu finns alla i pocketform från 39:-. Min senaste deckare Lyckohjulet finns än så länge enbart inbunden. Besök din bokhandlare varhelst i Sverige eller näthandlare.
Ha en skön söndag
hälsar Ramona


Spel och sport arbetarens (nit) lott?Ibland funderar jag över om inte sport och spel är konstruerat av politikerna allt för att arbetaren inte skulle supa upp sin lön, och nu pratar vi 1940-50-tal, därför byggdes fotbollsarenor. Därefter kom möjligheten att satsa pengar på spelet.

Idag är det nog ganska sällsynt att se bankdirektörer sitta eller stå på bänkarna och skrika sig hesa för ett fotbollsmål. Jag vet... självklart finns det undantag...


I vilket fall som helst är det Svenska Spel som drar in kosingen och av någon märklig anledning tror jag inte att det är dom rika knösarna som satsar på att vinna V75 eller Lotto-sjuan. Hur många av landets arbetare går på opera eller på dramaten? Det vimlar väl inte direkt av snickarbyxor eller städhinkar.


Det är inte många arbetare som kan bli miljonärer på sitt jobb, därför ges chansen till miljonerna på annat sätt, nämligen spel i alla former.

Visst är det ett fritt val, men jag känner det ändå som om det är ett spel iscensatt av maktens bord för att hålla arbetaren på mattan, helst spelmattan.

Vad tror du?

Nyfiken på hur jag skriver? Mina deckare och självbiografin Älskling, vi blir... finns nu i pocket från 39:-, min senaste deckare Lyckohjulet är inbunden. Besök din bokhandlare var du än bor eller din näthandlare.


Adlibris

Bokus

Bokia.se

CDON

Ha de gott!

Ramona