Senaste teve-intervjun 2015

onsdag 5 december 2012

"Bäste herrn, låt mig få leva" av Max Safir

Jaha, ännu en överlevnadsbok från förintelsen säger kanske någon och suckar, men oavsett hur många jag har läst är alla unika och läsvärda.

Jag har tappat räkningen på hur många jag själv läst och mitt intresse kommer sig av min egen uppväxt, som jag också skrivit om i min bok "Ändhållplats Sverige".

I " Bäste herrn, låt mig få leva" av, Max Safir, som jag köpte genom Svenska kommittén mot antisemitism, SKMA, vilken jag också är medlem i, fick jag återigen lära mig något nytt.

I dag i Sverige är det vanligaste att (vänstervridna) journalister skyller alla problem som pågår i Gaza på judarna i allmänhet och Israel i synnerhet. Och som vanligt kan de inte historian bakom. Här kommer några utdrag ur boken som de borde läsa och begrunda:

"DISPLACED PERSONS, Europa översvämmades efter kriget av människor på flykt utan möjlighet att återvända hem. ( hem kunde betyda Ungern, Tyskland, Polen, Holland, Belgien, alla länder i Europa där Hitler och nazismen hade tågat in och där det bott judar, min anm.) Displaced person- DP- var den vedertagna termen för dessa. De gamla nazistiska koncentrationslägren fick bland annat tjänstgöra som DP-läger. "

" Som bekant hade England ansvaret som mandatmakt i Palestina, och det fanns ett starkt motstånd från det hållet mot en "okontrollerad" judisk invandring. Från USA:s sida tryckte man dock på, och det bildades en kommitté bestående av amerikaner och engelsmän som skulle utreda situationen."

" Det efterlängtade hemlandet ( Palestina där judar redan bodde före andra världskriget, min anm.) var ett oroligt hörn av världen. Engelsmännen styrde Palestina som mandatmakt ännu under ett år efter det att Max invandrat men hade stora svårigheter att upprätthålla ordning och säkerhet. Judarna förberedde en självständig stat genom att bygga upp en egen infrastruktur som också innefattade militära enheter, givetvis förbjudna av mandatmakten. Det arabiska ledarskapet motsatte sig varje tanke på att acceptera en aldrig så liten judisk statsbildning inom Palestinas gränser" Slut citat.

Läs den sista meningen en gång till! Och då undrar jag om du vet vem som samarbetade med Hitler under andra världskriget i Mellanöstern? Vilka har judarna problem med idag? Även i Sverige? Min uppmaning till svenska journalister: LÄS PÅ!

I Sverige har vissa (vänstervridna) journalister stora problem med att diskutera detta. Istället flyr de undan och pekar med hela handen på Israels mur och säger att den är problemet. Eller så skyller de vänstervridna journalisterna på bosättningarna och anser att de är problemet.

Jag kan tala om vad och vem som är problemet: Det är de vänstervridna journalisterna brist på kunskap om andra världskrigets fasor som är problemet. Deras naivitet är blåare är ett nyfött barns ögon.

Hamas är och har alltid varit ett tveeggat svärd. Å ena sidan skapar de arbete och föder befolkningen och å andra sidan göder de hatet mot judarna. Att Hamas skulle erkänna staten Israel finns inte på kartan. Dagligen sitter småbarn i Gaza och tittar på barnprogram som i stort sett alla handlar om en sak: Palestinierna är förtryckta och de som är förtryckarna stavas judar. Och därmed ska de utrotas en gång för alla. Det finns hur mycket som helst på youtube där man kan se och höra imamer och islamister som spyr ut sitt hat mot judarna. Om detta berättas ytterst lite om i svensk media.

Mohammed Mursi i Egypten, som tillhör det muslimska brödraskapet som även finns i Sverige, har visat sitt rätta ansikte, han vill ha sharialagar, han vill ha makten över folket. Punkt!

Att som i Sverige tro, att det enda rätta är att utmåla islamkritiker som främlingsfientliga eller ännu värre, som rasister, är lika orealistiskt som att tro att SJ:s tåg alltid ska avgå och komma i tid.

Den danske journalisten från Jyllandsposten, Mikael Jalving, har nyligen kommit ut med en bok som heter "Absolut Sverige" och den är nu översatt till svenska. Först var det meningen att förlaget Recito skulle ge ut boken, men helt plötsligt började de mumla i skägget att, nej, det kan vi nog inte göra. Att boken är ute i Danmark är inga problem, men i Sverige anser Sydsvenskans Per Svensson att den är främlingsfientlig och att innehållet i boken, där kända personer i Sverige inte anser sig  kunna kritisera, debattera och diskutera islamism och dess ideologi på ett öppet sätt utan att bli utfrysta, bevisligen är fel genom att de kunnat kritisera och berättat om det i boken. Alla kan visst öppet diskutera, kritisera och ifrågasätta ideologin bakom islam, säger Per Svensson och är då i mina ögon den störste lögnaren i Sverige.

I Sverige, som i övriga Europa, finns tusentals sekulariserade muslimer och många av dem är tysta och rädda. Varför? Ja, är de inte dags för Per Svensson, Åsa Linderborg med flera "rätt-tyckare" att ta reda på varför de är rädda?

Efter "Uppdrag gransknings" program där de med dold kamera och fantastiskt modiga kvinnor vågade gå in i de olika moskéerna i Sverige och avslöja vad som pågick fanns det många som sa "Äntligen" och hoppades på en debatt om ideologin bakom islam i Sverige idag, men den dödades snabbt. Varför?

En gång för många år sedan, 1998, skrev den välkände korren Ulf Nilson en bok med titeln " Sverige sluten anstalt" och han är väl den ende journalist i Sverige som inte fått sin bok utgiven på något av de större förlagen. ( Något som de flesta journalister i Sverige drömmer om att få) men den boken avslöjade pikanta detaljer om hur och vilka familjer i Sverige som lade grunden till sina gigantiska förmögenheter under och efter andra världskriget. Och som alltid håller maktens familjer ihop i Sverige, likt änder i en damm. Jag som alltid varit motvallskärring, skrev ut den blad för blad på min skrivare för jag vill alltid läsa det som vänstervridna journalister inte vill att man ska läsa. Oftast är det det bästa! Personen som till slut gav pengar för att boken skulle tryckas upp var naturligtvis Jan Stenbeck, mannen som bröt det svenska socialistiskt styrda medieutbudet.

Nu är det samma sak igen med boken "Absolut Sverige". Den ska inte läsas av oss, vi kan få fel uppfattning eller så är Recito hotade av islamister, vad vet jag. Det jag vet är Jyllandsposten vågade göra det jobb de är tillsatta att göra, nämligen skriva och publicera obekväma artiklar. Och för detta blev de mordhotade. Men danskarna har alltid varit tuffare än svenskarna. Jag menar, allvarligt talat, vilket land var det som smet undan Hitler och hur? Vilket land har varit ockuperat och vet hur det känns? Just det!

Så nu har jag beställt boken Absolut Sverige, genom den enligt PK-maffian främlingsfientliga sidan Avpixlat, ( löjligt, Avpixlat har precis som alla människor ska ha i Sverige, yttrandefrihet och låter alla som vill ta del av den och kommentera den , så länge som kommentarerna inte är rasistiska eller förolämpande mot enskild person) 

För mig finns det en enda sak som är viktig och det är kunskap, och inte då bara om en enda sak eller att se saker ur ett enda perspektiv. Jag gör hellre som Michael Corleone sa i min favoritfilm Gudfadern:
" Keep your friends close but your enemies closer"

Ha dina vänner vänner nära dig men dina fiender ännu närmre.


Ramona