Senaste teve-intervjun 2015

fredag 9 oktober 2009

Inlåst i TV4 men var är papporna?

Programmet: Inlåst i TV4 debatterades igår i SVT:s Debatt.

Bland de inbjudna gästerna var en viss Barbro från sociala myndigheter. Så fort hon öppnade munnen kände jag: Varför packar de inte ner henne i en resväska och skickar hem henne?

Här är det killar som har problem och de är precis på väg in i en yrkeskriminell bana och får hjälp! Inte den hjälp som Barbro och hennes medhjälpare ger, (de ger ingen alls) utan hjälp som TV4 ger tillsammans med mentorer som vet vad dessa pojkar är på väg in i. Men se det passar inte Barbro!

Nä,nä här ska det vara en speciell så kallad evidence grundad hjälp. Här ska vara den hjälp som står i the fucking manual, oavsett om inte manualen passar. Varför blir jag kräkfärdig när vissa myndighetspersoner alltid tror att de vet att "den här vägen" är den rätta, trots att familjerna i Inlåst INTE fick hjälp som de skrek efter?

Då sitter Barbro där som en långörad cockerspaniel och tycker att det var väl synd då, men det kommer inte bli bra det här med en TV-serie om inlåsta ungdomar.

Sitter man på den stolen som mammorna gör då skiter man i socialens huvudskakningar man griper efter varje halmstrå.

Men det finns en stor och viktig fråga som jag saknar i programmet och det är var är papporna? Varför är barnen utan pappor? Är det mammor som skaffat barn bara för att de ville? Vet inte papporna att de blivit pappor? Den frågan diskuteras inte alls. Eller säg så här en av killarna sa ungefär så här när det gällde hur han bodde: Syskon och mamma. Ingen pappa... äh, skit i det!

Men det är det som jag ser som ett problem. Pappor är oerhört viktiga som förebilder men i Inlåst nämns de knappt. Varför?


Som sagt nu finns Älskling, vi blir... som e-bok www.elib.se den är humoristisk och allvarlig. Läs den!D.s


Ha en god och smakfull fredag!
Ramona