Senaste teve-intervjun 2015

lördag 20 februari 2016

Gothia Towers utsikt är en höjdare men inte deras räkmackor eller service. Dessa är ett lågvattenmärke ...

I går den 19 februari var vi med goda vänner på Lisebergsteatern, men innan föreställningen hade vi bestämt att vi skulle besöka Gothia Towers och inmundiga en måltid.

Våra vänner hade bokat bord i restaurangen i det första tornet. Där har vi själva under nio års tid alltid suttit i baren, inte restaurangen, dagarna innan bokmässan och intagit en räkmacka, Gothia Towers stolthet. Även om den blivit sämre med åren så tog vi in räkmackan även förra året också.

Till saken hör att för cirka fem års sedan hade en del av baren underbara fåtöljer och soffor. Idag är fåtöljerna allt annat än sittvänliga i jämförelse med dem som de hade tidigare. Kanske var de för bekväma och folk satt för länge utan att beställa in mer?

Nåja, igår var vi i alla fall där igen och den här tiden på året är räkorna absolut bäst! Detta känner man nog inte till om man inte bor här på västkusten. Och vi bor här! Uppvuxna här!

Vi mötte upp med våra goda vänner, gick till restaurangen och slog oss ner vid ett bord för fyra personer.
Fick in menyn. Jaha ... här kostar King Size räkmacka 285:- mot 255:- i baren. Är det någon skillnad på mackorna? Nä! Förr hade de också en mindre variant av räkmackan, men den är borttagen.

Jag är väldigt liten i maten och det som erbjöds på menyn i form av små rätter var rent bedrövlig mat. Men det verkar som om Gothia Towers kök enbart satsar på räkmackorna och jag tror också att de flesta turister beställer in just den och tror att den räkmackan är det finaste man kan få i Göteborg i räkmackestil! Synd, för det är det då rakt inte!
Fotot är taget 2015-09-22 op Gothia Towers i baren,
jag äter en ankrätt och maken en King Size räkmacka
Maken beställde in King Size och bad om att vi skulle få dela på den.
- Nej, det går inte, svarade servitören.
- Va! Kan vi inte bara få in en extra tallrik och dela den själva då?
- Nej, det får man inte göra här!
- Men det går ju i baren!
- Ja, men inte här! Ni får gärna sätta er där om ni vill, sa servitören.
- Nej, vi vill sitta här för att det är bekvämare när man äter.

Räkmackan ser bra ut för ögat, men är en besvikelse i munnen, sa maken.

Så, så ser det ut nuförtiden på Gothia Towers. Därför var det sista gången vi besökte detta hus!

Tror aldrig jag har varit med om något liknande utomlands, men Sverige är unikt på många underliga och dåliga sätt ... tyvärr!