Senaste teve-intervjun 2015

måndag 11 januari 2021

Veckan som gått! Första veckan på det nya året 2021

Här sitter jag med en kanariebanan. Väldigt små och söta.
Smakar helt annat än en banan hemma. 
Jag började redan skriva på fredagen om veckan som gått. Den första för det nya året 2021.

Kommer det här året bli bättre än 2020? Det återstår att se, men det har inte precis börjat lysande. I Spanien ökar smittan och därmed hårdnar restriktionerna även för oss här på Gran Canaria. Även om Kanarieöarna räknas som autonoma öar tillhör öarna Spanien. Så från och med i dag måndag är barer och restauranger tvungna att stänga klockan 22.00 och alla måste vara hemma senast klockan 23.00. Inte en rekommendation utan lag.

Regeringen fick till slut ihop en pandemilag och den ska gälla fram till 2021.
Alla röstade för utom SD som bland annat ville stärka riksdagens kontrollmakt. Gamla Alliansen tillsammans med Sverigedemokraterna drev igenom ett tillkännagivande om att drabbade företag ska få ersättning. Man ska akta sig för att ge sittande Socialdemokrater allt för mycket makt. Som bekant korrumperar makt, och absolut makt korrumperar absolut.

Våra underbara grannar Paula och Mick sköt fram sin resa hem till London. De skulle rest den 2 januari men eftersom ingen får gå ut annat än med hunden eller till apoteket och livsmedelsaffären för att handla beslutade de sig för att stanna tre veckor till.
Det ändrades redan i fredags då de av flygbolaget fick veta att de skjutit på deras hemresa till den 6 februari.

I Storbritannien sprider sig den nya muterade varianten av Covid-19 som en löpeld och även Danmark har problem med den nya smittan.

Här i Puerto Rico har vi ytterst få fall men skulle regeringen i Madrid få för sig att göra en lockdown, åker vi med på släden. Så vi får väl se hur det blir. Vår hemresa är i alla fall bokad i mars men blir det ändringar så blir det. I dagens läge vet knappt någon från dag till dag vad som händer.

Sedan har vi den återkommande frågan om de ekonomiska migranterna som mer eller mindre kommer varje dag till Gran Canaria och Teneriffa. De kommer från Senegal och Marocko och där pågår inga krig. Vad som däremot framkommit är att Spanien har enklaver i Marocko som de nu vill ha tillbaka. Dessa stängsel är det enda som skyddar Spanien och EU från illegal invandring från afrikanska länder. Det ryktas att den Marockanska regeringen gett sitt godkännande och till och med hjälper till att forsla de ekonomiska migranterna till Kanarieöarna för att på så sätt sätta press på Spaniens regering att gå med på att ta bort stängslen och ge tillbaka dessa delar till Marocko. Det låter inte som en bra situation för vare sig EU eller Spanien.

Och det kommer så gott som varje dag nya ekonomiska migranter som ska inkvarteras. 

En händelse som störde mig kolossalt mycket i veckan var berättelsen om John Curovac, ICA handlare i Växjö. Detta började redan 25 december 2019 när John fick nog av politikerna som slätade över hans problem med gängen som stal och bråkade både med John och hans personal.

Man tror ju att politikerna ska skydda John och hans personal, men det blev precis tvärtom. Politikerna tog monstren i försvar och började mobba John Curovac enbart för att John sa sanningen på sin Facebook sida med en film.

Och som om det inte räckte att politikerna i Växjö mobbar John så tog journalisterna också monstrens sida. Hur sjukt är Sverige?

Vad gjorde John Curovac för fel? Jo, han berättade vilka det var som attackerade honom och personalen. Det är invandrargäng. Så får man inte säga i dagens Sverige. Då skjuts budbäraren ner skoningslöst. Sanningen vill inte politikerna höra. Bilden av det fagra Växjö skändas. Det går inte. Så istället för att lösa Johns problem och få ordning på invandrargängen ger politikerna sig på honom. Känns det igen?

Detta inlägg skrev Katerina Janouch på sin sida med Johns godkännande.

Något säger mig att John inte är ensam i sitt elände.

En av dessa mobbande politiker i Växjö hyllades i Expressen som en av de 30-åringarna som har mest inflytande inom politiken. Dessutom ansvarig för arbete och välfärd. Skamligt att mobba John som skapar både arbete och därmed välfärd med skattepengar.
Om journalisterna på Expressen varit pålästa, vilket de sällan är, hade de kunnat fråga Oliver varför han och hans kolleger i Växjö inte gör något för att hjälpa John.


 

Arbetar du som bilbesiktningsman/kvinna? Det kan vara förenat med livsfara nu för tiden. Det fick den här unga kvinna erfara. Så det gäller att godkänna fel personers bilar även om det är tokigt. Annars kan du bli nerslagen och misshandlad när du kommer till jobbet. Visst är detta urtypiska svenska beteende något som alltid funnits? Eller?Sedan kommer vi till rapparen Yasin Mahmoud som okritiskt hyllades av SVT. Att denne Yasin redan dömts för x-antal brott var inget som bekymrade SVT. Reportern som satt med tindrande ögon var alldeles betagen av Yasin. Min personliga åsikt om rap är att det är geggamoja och våldsförhärligande tjabbel, som en del gillar och SVT kallar konst.

Till saken hör att denne Yasin som nu sitter häktad för anstiftan till människorov är utnämnd av P3 till pris. Dessa korkade fruntimmer, ursäkta men jag tycker att de är korkade, anser att man inte ska se till Yasin som person utan se bortom honom och istället se hans konst.

Jaså? Så var det inte för Paulo Roberto, Martin Timell eller Lasse Kronér. De blev dömda utan bevis. Den ende som erkände att han begått ett brott var Roberto. Han hade köpt sex, som är olagligt, men inte att sälja sex, det är lagligt.
Här sitter nu ett äkta monster Yasin häktad och misstänkt för ett mycket grovt brott och på P3 pratar de om konst. Jag tycker att dessa korkade kvinnor går in här på Flashback och läser om sin gullgosse.   Så vad har vi gjort under veckan som gått? Inte särskilt mycket på grund av regnandet och blåsten. Det blir ett evigt svabbande på altanerna eftersom det blir så skitigt om man inte får bort vattnet. Ron och hans son Micki håller också på med att bygga oss en liten rabatt för min bouganvilla och jasmin. Vi har promenerat när det varit uppehåll annars tittat på teve. Vi har var sin teve här precis som hemma, eftersom jag är inte förtjust i de program maken gillar. Det blir lugnast så.


En dramatisk himmelÖsregn 
Ron och hans son Micki bygger på altanen. Den är snart klar.


                                                                                                                         
 
Jo, förresten har ni hört skandalen kring Dan Eliasson? Dum fråga. Klart ni har. Visste ni att Danne även besökte Las Palmas i höstas? Jodå, men då var inte dottern där. Då var hon i Italien. Skumt va?

Nåja, här sitter han i heta stolen och får knepiga frågor.

Jo, Danne har fått ett nytt jobb också. Det var väl bra. Så kanske vi slipper betala ut 160 000 i månaden när Danne sitter på elefantkyrkogården.


Naturligtvis ett skämt. Men visst hade det varit bra om Danne fick ett jobb utan att våra
skattepengarna ska gå åt?
 


Det kan naturligtvis inte ha undgått någon hur svensk och amerikansk vänster media frossar i Trump och invasionen av capitolium i Washington. Techjättarna som numera styr över vad du får säga och tycka på delar av nätet, som vi alla en gång trodde var fritt, stängde av Donald Trump från Twitter på livstid och stängde även ner hans Facebook sida.
Självklart jublar vänstern över det här, vilket jag tycker är osmakligt eftersom de uppenbarligen inte begriper att det kan bli deras tur nästa gång. Ingenting varar för evigt. När det gällde diktatorn i Kina stängde han av Twitter, men vissa får lov att använda dem. Därmed är den kinesiska befolkningen och även de i Hong Kong kraftigt begränsade på nätet.

Vilka diktatorer är kvar på nätet och kan sprida hat och hot utan att Twitter ingriper? Vad sägs som Irans judehatare och islamist? Inga problem. Han är kvar. Det här skrev moderaten Hanif Bali på Twitter om det. ( Och även Hanif har blivit avplockad sina uppdrag inom moderaterna efter att ha använt sig av yttrandefriheten)Att SVT kallar Nyheter Idag för högerpopulistisk sajt hade varit okej om SVT själva kallat sig för vänsterpopulistiska, men de påstår sig vara politiskt obundna, vilket är ett dåligt skämt. Den nye Mediaombudsmannen kallade Nyheter Idag för en hatsajt. Han kommer från Dagens Nyheter. Och där sitter Wolodarski som tycker att en av världens bästa golfspelare, Annika Sörenstam, ska skämmas över att ha tagit emot ett pris av Donald Trump. Ett pris som inte har ett skvatt med Trump att göra, utan är ett pris som landet USA överlämnar av den som just då innehar ämbetet president. Den ende som ska skämmas tillsammans med okunniga journalister är Wolodarski. 

   

Det finns ytterligare två kända plattformar på nätet där det råder yttrandefrihet och den ena är Parler och den andra är GAB. Den första, Parler, är nu under press av techjättarna eftersom de även styr den delen av nätet där Parler huserar, men GAB är fristående och har egna servrar.

Vi som vet hur det är att bli tystade kämpar hårt mot regleringarna som styrs av techjättarna. Oftast har vi föräldrar som vuxit upp i kommunistländer och med egna ögon sett när landets ledare tystat folket. Här tycker jag att du ska läsa Katerina Janouch utmärkta inlägg om techjättarna på hennes Katerina Magasin.

Om alla ska tvingas till att tänka och tycka likadant vad händer då?

Kamala Harris den nya vicepresidenten misstänks ha plagierat Martin Luther berömda tal som han i sin tur plagierade av Archibald Carey Jr. Hur kommer det sig att personer som ses som storheter inte lyckas skriva sina egna texter?
Vi har visserligen också en känd person som ertappats med att plagiera och det är unket att stjäla någon annans text oavsett vems den är.

Det har hänt så otroligt mycket den här veckan även i Sverige med mord, våldtäkter, rån, skjutningar så det får inte plats i de få minuter som avsätts för nyheter i radio och teve och använder man inte nätet, som Löfven tydligen inte klarar av, och skyller på att det är en generationsfråga, vilket är löjligt, så vet man otroligt lite av vad som händer och sker både i Sverige och i världen.

Jag har vänner som är närmare åttio år och äldre som använder nätet dagligen, dels för att läsa inte bara gammelmedia utan också alternativ media och för att beställa hem mat eller reservdelar till sina prylar under denna pandemin.

Jag avslutar med ett foto på grannes katt som lapar vatten i poolen. Den här katten är inte den enda jag sett göra detta och ni som är kattägare kanske kan förklara det här fenomenet. Jag begriper det inte.Nu önskar jag alla en bra start på den nya veckan och så hörs vi med ett nytt "Veckan som gått!" nästa måndag. Nu ska jag arbeta på manuset på den fjärde delen av HW & Akkila, Mördande rättvisa. Första korrvändan! Det brukar bli några stycken.

Ramona